Гаряча тема:
- Війна
Такий пиріг можна робити з будь-якою фруктовою начинкою: яблуками, сливами, смородиною, але мені найбільше подобається з вишнею (у мене заморожена, але влітку можна використовувати свіжу, а взимку — у власному соку). Пиріг виходить ніжний, розсипчастий і, до того ж, кисло-солодкий, як я люблю. Тісто дуже сподобалося, раніше таке ніколи не робила. Тепер взяла на замітку! На особливу увагу заслуговує йогуртова заливка — після духовки вона стає схожою на ніжну сиркову масу з фруктовим смаком.
Порція просто величезна — на квадратне деко від стандартної духовки. Але зменшувати її я не рекомендую, адже з’їдається пиріг практично миттєво!
Інгредієнти:
350 г цукру,
300 г маргарину або вершкового масла,
400 г борошна,
5 яєць,
1 пакетик розпушувача (у мене 18 г)
1 пакетик ваніліну,
1/3 ч. л. соди (погасити оцтом)
1 кг вишень (у мене заморожені).
Для заливки:
2 пачки питного фруктового йогурту (по 500 мл).
Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном, додати розм'якшене масло й ще раз все разом збити. Просіяти борошно з розпушувачем, додати соуду, гашену оцтом (тісто вийде, як густа сметана).
Тісто вилити на деко, встелене пергаментом і розрівняти поверхню.
Вишні розморозити, видалити кісточку й дати стекти на ситі. Розподілити по пирогу. Можна злегка втиснути їх у тісто.
Відправити пиріг у духовку на 30-35 хвилин при температурі 180ºС.
Потім пиріг вийняти з духовки й залити фруктовим йогуртом.
Поставити знову в духовку на 10-15 хвилин.
Пиріг охолодити й нарізати порційними шматочками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна просто посипати пиріг цукровою пудрою. Але заливка з йогурту робить тісто вологішим й та смачнішим. Ягоди можна викладати щільно, або з проміжками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: