clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 739

Кекс закусочний із домашніми ковбасками, сулугуні та маринованими огірочками


Начинка в кексі може бути будь-яка. Фото: автора

Виходить дуже смачна, легка в приготуванні й оригінальна на смак страва.

Колись я уже готувала закусочні мафіни, але цей рецепт абсолютно інший. В цьому кексі, передусім, мене підкупила гірчиця в тісті й те, що не потрібно чекати, коли підійде опара. Тісто дуже вдале, гарно росте. Начинку ж можна коригувати на свій смак. І її можна додавати багато й не боятися, що тісто не пропечеться. Все виходить якнайкраще в будь-якому випадку.


Інгредієнти:
150 г печеної домашньої ковбаси (можна брати шинку, балик, грудинку, мисливські ковбаски тощо),
2-3 маленькі мариновані огірочки (кількість огірків на ваш смак),
пучок зеленої цибулі,
150 г сиру сулугуні,
250 г пшеничного борошна,
1 пакетик сухих дріжджів (я поклала половину 12-грамового пакетика),
4 яйця,
1 ст. л. готової гірчиці (у мене французька в зернах),
100 мл молока,
1 ч. л. цукру,
1 ст. л. олії,
перець мелений, сіль,
прованські трави (за бажанням).


Приготування:
Борошно перемішати з дріжджами. Яйця злегка збити вінчиком, додати сіль, перець, прованські трави, гірчицю. Влити молоко, олію, цукор, збити все разом. Отриману масу з'єднати з борошном, добре перемішати (тісто виходить як густа сметана).


Додати ковбаски, огірки та сулугуні, нарізані кубиками, подрібнену зелену цибулю.

Вимісити все ретельно.

Викласти тісто у форму, змащену маслом та посипану панірувальними сухарями.


Запікати в духовці 15 хвилин при 210°С. Потім вогонь зменшити до 180°С і запікати ще 30 хвилин.

Охолодити у формі, вийняти й розрізати на порційні шматки (я дістала одразу й кекс чудово «вийшов» із форми).


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як я вище вже згадувала, начинка в кексі може бути будь-яка. В оригіналі були шинка із зеленими оливками без кісточок. Також він чудово смакуватиме із грибами, болгарським перцем та печеними баклажанами.


 

солона випічка, закуски, закуска, кекс закусочний з домашніми ковбасками, сулугуні та маринованим огірком, сулугуні, кекс, солоний кекс, мариновані огірки, домашні ковбаски

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 904
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 890
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2658
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2531
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: