Гаряча тема:
- Війна
Тунець відноситься до низькокалорійних продуктів, але при цьому містить багато білків, ненасичених жирних кислот Омега 3 і 6, амінокислот, вітаміну В3, заліза й магнію. Салат із тунцем і помідорами, мабуть, є класикою для рибних салатів. А в комбінації з м'яким сиром та оливками створюється неперевершена кулінарна композиція.
Інгредієнти:
150 г консервованого тунця (краще у власному соку),
12-15 помідорів чері (або 2-3 звичайних помідора),
300 г м'якого сира (у мене італійський «Galbanino galbani», але можна адигейський або навіть фету),
1 червона кримська цибулина,
зелень петрушки,
0,5 банки чорних маслин без кісточки,
сухий базилік.
Для заправки:
1 ст. л. оливкової олії,
1 ч. л. бальзамічного соусу «Balsamico glaze» (або бальзамічного оцту),
1 ч. л. лагідної гірчиці типу «Європейська»,
сіль, лимонний перець, цукор (компоненти в заправці можна змінювати на ваш смак).
Приготування:
Помідори черрі розрізати на дві частини (звичайні помідори нарізати часточками не дуже дрібно).
Сир нарізати великими кубиками.
На тарілочки викласти зелень петрушки. На неї помідори, сир, маслини, зверху — шматочки риби. Цибулю нарізати кільцями, облити окропом, щоб позбутися гіркоти й прикрасити салат.
Наприкінці полити заправкою.
Для її приготування ретельно змішати всі компоненти.
Останній штрих — посипати салат сухим базиліком.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: