clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

12 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 840

Просте домашнє печиво «Серпантин»


Печиво виходить не солодким. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру. Фото: автора

Бюджетна випічка для тих, хто не любить довго стояти біля плити.

Це пісочне печиво дуже просте у приготуванні, тому для домашнього чаювання в колі сім’ї чи друзів підходить якнайкраще (насправді писала я набагато довше, ніж готувала!). Особисто для мене воно не стало якимось кулінарним відкриттям, оскільки печиво не є моїм улюбленим видом випічки, я відношуся до нього, м’яко кажучи, прохолодно. Але домашнім припало до смаку. Оригінальним печиво робить цікаве формування.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла або маргарину
200 г цукру
2 ч. л. ванільного цукру
2 яйця
400-450 г борошна (у мене пішло 500 г)
1 ч. л. розпушувача
4 ст. л. какао

На виході виходить близько 30 шт.


Приготування:
Масло розтерти з цукром і ванільним цукром виделкою. Додати по одному яйця, ретельно перемішати.


Додати розпушувач і просіяне борошно, замісити тісто (борошно додавати поступово, оскільки воно у всіх різне. Тісто трішки липне до рук – це нормально).


Тісто розділити на дві рівні частини. Одну скачати в кулю, загорнути в плівку й відправити у морозилку на декілька хвилин.

В іншу додати какао.

Ретельно вимісити (коричневе тісто не потрібно охолоджувати, оскільки какао робить його «тугішим» і воно до рук не прилипає).


Розкачати коричневе тісто у великий прямокутник (я скористалася однією хитрістю: розкачувала на харчовій плівці, так потім легше скрутити рулетик).


Світле тісто дістати з морозилки й розкатати в точно такий самий за розміром прямокутник (для цього раджу вирізати прямокутник з пергаменту за розміром темного тіста, і розкачати на ньому світле тісто).


Перекласти світле тісто на темне (пергамент прибрати).


Згорнути щільний рулет.

 

Покласти його в морозилку на 10-15 хвилин для того, щоб тісто трохи застигло і його простіше було різати.


Рулет нарізати шматочками (завширшки близько 1 см).


Деко встелити пергаментом, викласти печиво.


Поставити в розігріту до 180°С духовку, випікати протягом 15-20 хвилин (не перепечіть, печиво стане твердуватим! Поки гаряче - воно м'якеньке, але після охолодження стає розсипчастим).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: печиво виходить не солодким, але я саме так і люблю. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру.


 

солодка випічка, печиво, печиво серпантин, домашнє печиво, бюджетні рецепти, шоколадно-ванільне печиво

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2915
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2667
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2617
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2382
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Показати ще
Коментарів - 0: