ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Риба по-охридськи або Як смачно приготувати путасу

13 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5097
Подавати рибу по-охридськи як самостійну страву.
Подавати рибу по-охридськи як самостійну страву. Фото: автора

Смакота неймовірна, а підливка – взагалі язик можна проковтнути!

Македонське містечко Охрид приваблює туристів кришталево чистим і дуже живописним Охридським озером, у якому водиться багато видів риби. Саме тому національна кухня тут представлена різноманітними і незвичайними рибними стравами. І хоча моя рибка не плавала у водах озера Охрид, але вийшла просто смачнючою! Рецепт дуже схожий на староруську рибну солянку. І навіть скромна путасу в комбінації з маринованими огірочками та ароматним сметанно-томатним соусом стає неперевершеною!


Інгредієнти:
700 г путасу (вага замороженого продукту; або будь-якої іншої морської риби),
500 г картоплі,
1 велика морквина,
чверть кореня селери,
2 цибулини,
3 маринованих огірочка,
100 г томатного соусу (у мене домашній кетчуп),
Для маринаду:
пів лимона,
2-3 ст. л. соєвого соусу,
Для соусу:
100 мл сметани,
1 ст. л. борошна,
Для кляру:
2 яйця,
50 г молока,
100 г борошна.
Також потрібно: сіль, перець, коріандр, паприка, лавровий листок.


Приготування:
Рибу почистити, розділити на філе, видаливши всі кістки.

Нарізати кожне на 2-3 частини.

Полити соком лимона, соєвим соусом, посипати коріандром та перцем. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.

Картоплю нарізати кубиками, покласти в каструлю, залити 2 склянками води й варити до напівготовності.

Цибулю нарізати кільцями, селеру та моркву – соломкою. Підсмажити овочі на олії (можна додати дрібку цукру).

Наприкінці влити томатний соус й притрусити паприкою.

Додати засмажку до картоплі. Посолити й поперчити.

Огірки нарізати півкружальцями.

Також додати до картоплі.


Рибу запанірувати в борошні.

Потім занурити в збиті з молоком яйця (кляр трішки підсолити та поперчити).

Відправити на сковорідку з розігрітою олією. Смажити з обох боків до зарум’янювання.


Відправити готову рибу в каструлю з овочами.

Через 10 хвилин влити в готову страву сметану, розмішану з борошном, додати лавровий листочок і ще протушкувати 3-5 хвилин.


Подавати рибу по-охридськи як самостійну страву.


 

риба та морепродукти, другі страви, рибна солянка, страви з риби, путасу, риба по-охридськи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую