clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1158

Риба по-охридськи або Як смачно приготувати путасу


Подавати рибу по-охридськи як самостійну страву. Фото: автора

Смакота неймовірна, а підливка – взагалі язик можна проковтнути!

Македонське містечко Охрид приваблює туристів кришталево чистим і дуже живописним Охридським озером, у якому водиться багато видів риби. Саме тому національна кухня тут представлена різноманітними і незвичайними рибними стравами. І хоча моя рибка не плавала у водах озера Охрид, але вийшла просто смачнючою! Рецепт дуже схожий на староруську рибну солянку. І навіть скромна путасу в комбінації з маринованими огірочками та ароматним сметанно-томатним соусом стає неперевершеною!


Інгредієнти:
700 г путасу (вага замороженого продукту; або будь-якої іншої морської риби),
500 г картоплі,
1 велика морквина,
чверть кореня селери,
2 цибулини,
3 маринованих огірочка,
100 г томатного соусу (у мене домашній кетчуп),
Для маринаду:
пів лимона,
2-3 ст. л. соєвого соусу,
Для соусу:
100 мл сметани,
1 ст. л. борошна,
Для кляру:
2 яйця,
50 г молока,
100 г борошна.
Також потрібно: сіль, перець, коріандр, паприка, лавровий листок.


Приготування:
Рибу почистити, розділити на філе, видаливши всі кістки.

Нарізати кожне на 2-3 частини.

Полити соком лимона, соєвим соусом, посипати коріандром та перцем. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.

Картоплю нарізати кубиками, покласти в каструлю, залити 2 склянками води й варити до напівготовності.

Цибулю нарізати кільцями, селеру та моркву – соломкою. Підсмажити овочі на олії (можна додати дрібку цукру).

Наприкінці влити томатний соус й притрусити паприкою.

Додати засмажку до картоплі. Посолити й поперчити.

Огірки нарізати півкружальцями.

Також додати до картоплі.


Рибу запанірувати в борошні.

Потім занурити в збиті з молоком яйця (кляр трішки підсолити та поперчити).

Відправити на сковорідку з розігрітою олією. Смажити з обох боків до зарум’янювання.


Відправити готову рибу в каструлю з овочами.

Через 10 хвилин влити в готову страву сметану, розмішану з борошном, додати лавровий листочок і ще протушкувати 3-5 хвилин.


Подавати рибу по-охридськи як самостійну страву.


 

риба та морепродукти, другі страви, рибна солянка, страви з риби, путасу, риба по-охридськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 426
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Минтай із апельсинами — екзотично-новорічно!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 586
Можна приготувати в такий спосіб цілу рибку, філе або порційні шматочки.
Риба фарширована по-хмельницьки від телеведучої Олесі Шуляк
риба та морепродукти, рецепт від зірки
Світлана ЯСЬКОВА 2428
Ведуча проекту «Проскурівські смаколики» на телеканалі «Поділля-центр» розказала, як найсмачніше готувати рибу.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2517
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 3:
Від: Ірина Герун 04.12.2016 17:27мені подобається ваш сайт, та особливо рецептики!
Від: Світлана Яськова19.11.2016 15:08Ірина Герун, і я Вам дякую за смачний фотозвіт та увагу до рецепту!
Від: Ірина Герун 19.11.2016 13:20дякую вам Свєточка за смачненький рецептик, моя сім*я в захваті від такої смакоти)