clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

14 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 477

Нетрадиційний сирний бісквіт із яблуками та журавлиною


Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Фото: автора

Дуже ніжна та повітряна випічка з соковитимити карамелізованими яблучками та кисленькими ягідками.

У цьому рецепті мене підкорила присутність сиру і відсутність традиційного для класичного бісквіту підходу: збивання жовтків та білків окремо. Крім того, тут присутні сухі дріжджі, але відстоювати опару не потрібно. Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Дуже рекомендую приготувати, оскільки це просто, швидко й результативно.
Там, де я взяла рецепт, про нього пишуть: «Це найніжніший і делікатний сирний бісквіт в світі. Феноменально повітряне тісто». Так і є! А щоб випічка була цікавішою, я вигадала до неї цікавий декор-начинку.

Інгредієнти:
2 яйця,
200 г цукру,
180 г домашнього вологого сиру,
70 мл сметани (20%),
1,5 склянки борошна (склянка 250 г),
1 ч. л. соди,
1 ч. л. сухих дріжджів (у мене «Саф-Момент»),
ванілін,
3-4 яблука,
жменя в’яленої журавлини.
Для заливки:
50 г вершкового масла,
100 г цукру,
50 мл вершків,
50 мл коньяку чи бренді,
2-3 яблука,
жменя журавлини.

Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном до пишної піни, додати соду, гашену оцтом, перемішати. Потім додати сир і сметану, вимішати ретельно вінчиком. Всипати просіяне борошно, дріжджі, ретельно все перемішати (тісто має бути трохи густішим, ніж для звичайного бісквіту, оскільки яблука пустять сік).


Яблука почистити, нарізати дрібними кубиками. Додати їх у тісто разом із журавлиною, перемішати.
Форму для випікання встелити пергаментом та змастити маслом. Вилити тісто.


Випікати протягом 20-25 хвилин при температурі 180ºС (режим «верх-низ»).


Приготувати заливку: на сковорідці розтопити масло з цукром (не мішати!). Коли маса почне коричневіти по краям, влити обережно вершки (спочатку почнеться активне бурління, але поступово воно зійде нанівець!), перемішати й додати коньяк. В готову карамель покласти шматочки яблук (без шкірочки!) та журавлину. Карамелізувати фрукти з ягодами протягом 5-7 хвилин.


Вилити заливку у форму з біскітом та залишити до повного застигання.

Охолоджений пиріг вийняти з форми та нарізати порційними шматочками (краще поставити на холод, щоб карамель схопилася і начинка не «сповзала» при нарізанні).

Я залишила трішки карамелі й декорувала нею зверху тарілочку з пирогом.


 

солодка випічка, бісквіт, сирний бісквіт, сирна випічка, випічка з яблуками, журавлина, дріжджі, карамель, карамелізовані яблука

До теми

Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 431
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Ідеальний кекс на згущеному молоці з карамельною помадкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 356
Всім любителям цих казково смачних ласощів присвячується...
Австрійський шоколадний манник із замороженими ягодами та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 310
Дуже простий, швидкий, пухкий і неймовірно смачний!
Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 431
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Показати ще
Коментарів - 0: