clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

16 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 427

Маринований мікс із цвітної капусти та броколі


Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). Фото: автора

Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.

Цим рецептом зі мною поділилася моя колега по роботі, я лише трішки модернізувала його та внесла свої невеличкі корективи. Маринований мікс із кольорової капусти та броколі може бути гарною закускою або корисним гарніром. Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і при цьому залишається твердою і хрусткою. Я ще кладу трохи моркви (в оригіналі лише болгарський перець). Вона надає цій закусці красивого кольору і легкого аромату.

Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,
головка броколі,
2 болгарські перці,
1 гострий перчик,
головка часнику,
велика морквина.
Для маринаду:
1,5 л води,
4 ст. л. солі (без гірки),
9 ст. л. цукру (без гірки),
200 г яблучного оцту,
50 г олії,
приправа до моркви по-корейськи,
10 горошин чорного перцю,
2 лаврові листочки.

Приготування:
Капусту та броколі помити, розібрати на суцвіття, скласти в каструлю. Туди ж напівкільцями порізати болгарський перець та подрібнений гострий. Через прес вичавити головку часнику. Моркву натерти на тертці для морковки по-корейськи. Посипати спеціями.


Для маринаду: в каструлю налити воду й довести до кипіння. Як тільки закипить, всипати сіль, цукор, влити оцет і олію, кинути перець і лаврове листя. Довести до кипіння.

Потім зняти з вогню і киплячим маринадом залити овочі.

Накрити кришкою і забути про них до повного охолодження. Поставити в холодильник. Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). 

закуски, овочеві страви, маринований мікс із цвітної капусти та броколі, цвітка капуста, броколі, мариновані овочі

До теми

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Показати ще
Коментарів - 0: