clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 701

Стручкова квасоля по-корейськи — відразу ж стає улюбленою!


Чим довше закуска стоїть в холодильнику, тим стає смачнішою. Фото: автора

Зі смаженою куркою або м'ясом — просто пальчики оближеш!

Спаржева квасоля по-корейськи, на відміну від корейської моркви, не продається в супермаркетах або на ринку. Залишається одне — приготувати її в домашніх умовах. А зробити це легко і просто. Принцип приготування цієї гострої і пікантної закуски дуже близький до рецептів корейської моркви, баклажанів, огірків або кабачків. Для цього підійдуть не лише свіжі стручки, а й заморожені.

Інгредієнти:
500 г стручкової квасолі (у мене заморожена),
1 червона цибулина,
1 морквина,
70 мл олії,
3-4 зубки часнику,
сіль — за смаком,
1-2 ст. л. яблучного оцту,
1/2 ч. л. перцю чорного меленого,
0,5 ч. л. перцю червоного меленого,
1 ч. л. меленого коріандру.

Приготування:
Квасолю, не розморожуючи, бланшувати в киплячій підсоленій воді протягом декількох хвилин (2-3 хвилини — не більше!).

Потім злити її на друшляк і залишити до охолодження.
Почистити моркву і цибулю. Моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи.

Цибулю — півкільцями.
Квасолю, нарізані моркву і цибулю покласти в миску. Додати до них пропущений через прес часник і обережно перемішати.
В каструлю влити олію, оцет, додати сіль, гострий і чорний перець, коріандр. Поставити суміш на середній вогонь і довести до кипіння. Гарячим маринадом залити овочі й ретельно перемішати.

Після цього перекласти закуску в скляний контейнер або банку, охолодити при кімнатній температурі, закрити кришкою і поставити в холодильник на 12 годин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чим довше закуска стоїть в холодильнику, тим стає смачнішою. 

 

закуски, овочі по-корейськи, спаржева квасоля по-корейськи, корейська кухня, овочі, овочеві страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2032
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 890
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 904
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 806
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: