clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

21 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 590

Салат з язиком та омлетом «Святковий»


Легка заправка чудово доповнює всі складові страви. Фото: автора

Рецепт-новинка, цікавий та «незаїжджений».

Салатик вийшов дуже смачненьким, з’їдається в одну мить, хоча й ситний. Я спокійно заміняла ним вечерю, оскільки в складі овочі й ударна порція білка у вигляді язика, яєць та сиру. Легка заправка чудово доповнює всі складові страви. Гадаю, що прихильнику майонезних салатів можуть експериментувати й заправляти салат також і соусами на основі майонезу.

Інгредієнти:
2 свинячих язика (у мене «мікс»: свинячий та яловичий),
100 г м’якого сиру типу «Адигейський»,
3 маринованих огірка,
2 болгарських перця,
Для омлету:
2 яйця,
3 ст. л. молока,
сіль, перець чорний мелений.
Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії,
1-2 ч. л. бальзамічного оцту,
2 ч. л. лимонного соку,
1 ч. л. меду,
сіль, суміш перців мелена,
1 ч. л. французької гірчиці в зернах,
прованські трави, мелений імбир.

Приготування:
Язик замочити звечора й вранці відварити. Одразу ж занурити під холодну воду й почистити від шкіри. Нарізати соломкою.


Болгарський перець почистити й нарізати смужками.

Огірок — також соломкою.

Так само подрібнити й сир (красиво, коли всі складові салату приблизно однакові за формою).


Приготувати омлет — збити яйця з молоком, посолити й поперчити.

Підсмажити на сковорідці тонкий млинець.

Після охолодження нарізати його у вигляді «локшини».

Всі інгредієнти перемішати. Приготувати заправку, змішавши всі складові.

Дати їй настоятися протягом декількох хвилин і полити сумішшю салат. Ще раз перемішати й одразу ж подавати.

За бажанням прикрасити зеленню.  

салати, салати без майонезу, салат з язика та омлету святковий, язик, омлет, яйця, перець болгарський

До теми

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: