clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

22 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 461

Апельсиновий ревані — традиційні турецькі солодощі


Фото: автора

Ця солодка страва належить до турецької кухні, але вона також популярна і в Греції, і в Болгарії.

Варіантів приготування ревані існує безліч, у тісто додаються різні інгредієнти. Але спільна риса цього смаколика — просочування тістечка сиропом із цитрусових. За смаком ревані трішки нагадує улюблений багатьма манник, але турецький варіант має дуже вологе пухке тісто і він солодший.

Інгредієнти:
Для тіста:
2 склянки борошна,
1 склянка манної крупи,
0,5 склянки цукру,
4 яйця,
0,5 склянки мигдальної крихти,
1 склянка олії,
1,5 склянки питного йогурту (у мене апельсиновий, але можна експериментувати),
1 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. апельсинової цедри.
Для сиропу:
1,5 склянки цукру,
1 склянка соку з апельсина (разом із м’якоттю),
0,5 склянки води.
Для прикраси:
кокосова стружка.

Склянка = 250 мл.

Приготування:

У великій мисці вінчиком поступово по одному збити яйця (приблизно по 5 хвилин кожне).

Мигдаль змолоти на крихту (на кавомолці або у млинку).

Додати йогурт, апельсинову цедру і цукор (збивати доти, поки весь цукор не розчиниться). Додати масло, мелений мигдаль і манку (після додавання кожного інгредієнта тісто необхідно ретельно перемішувати близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним, без грудочок). Просіяти через сито борошно й розпушувач, невеликими порціями ввести в тісто. Знову ретельно перемішати (тісто повинно бути густим і тягучим).


Квадратну форму для випічки розміром 25х25 см встелити пергаментом (у мене велика кругла), або змастити олією. Вилити тісто й розрівняти.

Поставити в духовку, розігріту до 170ºС. Випікати протягом 30-40 хвилин, поки верх пирога не зарум'яниться.


Приготувати сироп: з'єднати в сотейнику воду і апельсиновий сік із м’якоттю, підігріти 2-3 хвилини і висипати цукор.

Перемішати й варити, не доводячи до кипіння на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин, поки сироп не стане тягучим.
Дістати форму з духовки, нарізати пиріг ромбиками. Поки ревані ще гарячий, полити його теплим сиропом (це дуже важливо: пиріг повинен бути гарячим, а сироп — теплим!).


Готовий ревані поставити на холод, щоб він ввібрав у себе сироп. Подавати, посипавши кокосовою стружкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати ревані краще, накривши харчовою плівкою.

солодка випічка, ревані, турецька кухня, турецькі солодощі, апельсини, кокосова стружка

До теми

Шарлотка-«лінивиця» на згущеному молоці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
Шарлотку можуть готувати навіть діти, якщо їм один раз показати. А цей рецепт, мабуть, «найледачішого» пирога. Готується він без використання цукру. В тісто за основу додається згущене молоко. Начинка ж може бути будь-яка. У мене сливи та яблука.
Кухе «Абрикосові хмаринки»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота
Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.
Шоколадні біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА
Biscotto – перекладається з італійського як «двічі запечене», адже за рецептурою ми формуємо багети, які запікаємо, а потім нарізаємо їх скибочками і знову підсушуємо в духовці.
Показати ще
Коментарів - 0: