clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

27 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 724

Салат «Під чарочку» з квашеною капустою та картоплею фрі


Салат настільки смачненький, що не варто чекати якогось святкування, щоб його приготовити. І, звісно, чарочку для цього діставати зовсім не обов'язково. Фото: автора

Така закуска просто зобов'язана бути присутньою на кожному застіллі!

Справжній зимовий салатик, який готується з домашніх заготовок. Результат перевершив всі очікування! Дуже вдале поєднання продуктів. Тут все в одному флаконі: і гарнір, і салат, і чарочка зайвою не буде. Під таку страву і оселедчик із піснею піде!


Інгредієнти:
4-5 середніх картоплин,
1 червона цибулина,
150-200 г квашеної капусти,
3 мариновані огірки,
200 г маринованих шампіньйонів (краще домашні мариновані грибочки, але у мене не було й довелося замінити магазинним аналогом),
пучок кропу,
соняшникова олія (НЕ рафінована!),
сіль, перець.


Приготування:
Спочатку слід підсмажити картоплю. Бульби почистити, нарізати великими кубиками й обсмажити у великій кількості олії до скоринки (я скористалася фритюрницею).


Цибулину нарізати півкільцями й замаринувати в цукрі з яблучним оцтом.


Огірочки подрібнити півмісяцем.


Капусту промити й відтиснути (я цей пункт пропустила, оскільки моя свекруха робить неймовірну смачнючу капустку – хрумку, солоненько-солоденьку, її можна їсти просто з банки; колись обов’язково поділюся з вами рецептом).


Шампіньйони нарізати грубими слайсами (домашні грибочки можна додавати ціленькими).


З'єднати картоплю, цибулю, огірочки, капусту, гриби і подрібнений кріп.

Перемішати й заправити олією.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салат настільки смачненький, що не варто чекати якогось святкування, щоб його приготовити. І, звісно, чарочку для цього діставати зовсім не обов’язково. Страва проста і домашня, тому не стала вигадувати для неї якусь презентацію. Навіть мій «невсеїжка» оцінив і просив добавки. А це для кожної мами основний показник якості.


 

салати, салати без майонезу, салат під чарочку, квашена капуста, картопля фрі, зимові салати

До теми

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Показати ще
Коментарів - 0: