Гаряча тема:
- Війна
Один із моїх найулюбленіших тортиків, тому що він дуже ніжний, вологий, ароматний і шалено смачний! Нічого не буду більше писати, приготуйте і порадуйте своїх коханих!
Інгредієнти:
Тісто:
4 великих яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна (220 г)
1 ч. л. розпушувача
ванілін.
Просочення:
1 склянка води
4 ст. л. цукру
2 ст. л. коньяка (у мене бренді)
2 ч. л. розчинної кави.
Шоколадна прошарок:
110 г гіркого шоколаду (якщо не любите гіркий сміливо замінюйте на молочний)
75 г вершкового масла (у мене 50 г)
1 ст. л. бренді.
Крем:
500 г м'якого вологого сиру
70 г цукрової пудри
500 мл 32-38% вершків
ванілін.
Приготування:
Бісквіт: яйця ретельно збити міксером, поступово додаючи цукор та ванілін (збивати не менше 10-15 хвилин до світлої пишної маси).
Всипати просіяне борошно з розпушувачем. Обережно перемішати лопаткою.
Роз’ємну форму (у мене 24 см в діаметрі) встелити пергаментом (нічим не змащувати!).
Вилити тісто у форму, постукати нею трішки об стіл щоб видалити зайві бульбашки повітря.
Випікати при 180°С 15-20 хвилин до злегка золотавого кольору (посередині можна встелити зубочистку – це вбереже бісквіт від росту «шапочки»).
Вимкнувши духовку, відчинити дверцята й дати бісквіту постояти ще 7-10 хвилин. Потім вийняти з форми й перевернути на дощечку чи решітку. Зняти пергамент, охолодити.
Готовий і охолоджений повністю корж загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник (якмінімум на дві години). Секрет в тому, що в холодильнику бісквіт стає соковитішим. Волога з центру (туди її гонить тиск у духовці) розподіляється назад по всьому об'єму коржа. Завдяки цьому, до речі, він буде менше кришитися і вам буде легше його розрізати. Корж, який ніч пролежить у холодильнику (в плівці) буде взагалі в сотню разів смачнішим.
Приготувати просочення: заварити всі інгредієнти на плиті.
Розрізати бісквіт на три коржі (це зручно робити спеціальною струною для тортів або ж звичайною ліскою).
Просочити кожен кавовим сиропом.
Розтопити шоколад із маслом на водяній бані, додати бренді, перемішати. Змастити шоколадом кожен корж і поставити в xолодильник на 10-15 хвилин (поки шоколад не застигне).
Крем: сир ретельно збити в блендері, щоб не залишилося жодної грудочки.
Окремо збити вершки й цукрову пудру. Додати у вершковий крем збитий сир та ванілін і ще раз збити все разом міксером.
Збираємо торт: прошаровувати бісквіти кремом (коржі складати шоколадом догори; я завжди роблю це в кільці від форми, в якій випікався бісквіт).
Залишити трішки крему для змащування боків торта.
Залишити просочуватися на 3-4 години, потім зняти кільце й прикрасити за бажанням.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене торт обсипаний тертим шоколадом та прикрашений маленькими безешками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: