ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Швейцарський сирний торт

2 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6161
Торт можна посипати тертим шоколадом та прикрасити білковими краплинами.
Торт можна посипати тертим шоколадом та прикрасити білковими краплинами. Фото: автора

Ніжний, просочений бісквіт, шоколадний прошарок і сирно-вершковий крем — це дуже смачний десерт!

Один із моїх найулюбленіших тортиків, тому що він дуже ніжний, вологий, ароматний і шалено смачний! Нічого не буду більше писати, приготуйте і порадуйте своїх коханих!

Інгредієнти:
Тісто:
4 великих яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна (220 г)
1 ч. л. розпушувача
ванілін.
Просочення:
1 склянка води
4 ст. л. цукру
2 ст. л. коньяка (у мене бренді)
2 ч. л. розчинної кави.
Шоколадна прошарок:
110 г гіркого шоколаду (якщо не любите гіркий сміливо замінюйте на молочний)
75 г вершкового масла (у мене 50 г)
1 ст. л. бренді.
Крем:
500 г м'якого вологого сиру
70 г цукрової пудри
500 мл 32-38% вершків
ванілін.

Приготування:
Бісквіт: яйця ретельно збити міксером, поступово додаючи цукор та ванілін (збивати не менше 10-15 хвилин до світлої пишної маси).

Всипати просіяне борошно з розпушувачем. Обережно перемішати лопаткою.

Роз’ємну форму (у мене 24 см в діаметрі) встелити пергаментом (нічим не змащувати!).

Вилити тісто у форму, постукати нею трішки об стіл щоб видалити зайві бульбашки повітря.

Випікати при 180°С 15-20 хвилин до злегка золотавого кольору (посередині можна встелити зубочистку – це вбереже бісквіт від росту «шапочки»).

Вимкнувши духовку, відчинити дверцята й дати бісквіту постояти ще 7-10 хвилин. Потім вийняти з форми й перевернути на дощечку чи решітку. Зняти пергамент, охолодити.


Готовий і охолоджений повністю корж загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник (якмінімум на дві години). Секрет в тому, що в холодильнику бісквіт стає соковитішим. Волога з центру (туди її гонить тиск у духовці) розподіляється назад по всьому об'єму коржа. Завдяки цьому, до речі, він буде менше кришитися і вам буде легше його розрізати. Корж, який ніч пролежить у холодильнику (в плівці) буде взагалі в сотню разів смачнішим.

Приготувати просочення: заварити всі інгредієнти на плиті.

Розрізати бісквіт на три коржі (це зручно робити спеціальною струною для тортів або ж звичайною ліскою).

Просочити кожен кавовим сиропом.


Розтопити шоколад із маслом на водяній бані, додати бренді, перемішати. Змастити шоколадом кожен корж і поставити в xолодильник на 10-15 хвилин (поки шоколад не застигне).

Крем: сир ретельно збити в блендері, щоб не залишилося жодної грудочки.


Окремо збити вершки й цукрову пудру. Додати у вершковий крем збитий сир та ванілін і ще раз збити все разом міксером.

Збираємо торт: прошаровувати бісквіти кремом (коржі складати шоколадом догори; я завжди роблю це в кільці від форми, в якій випікався бісквіт).


Залишити трішки крему для змащування боків торта.

Залишити просочуватися на 3-4 години, потім зняти кільце й прикрасити за бажанням.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене торт обсипаний тертим шоколадом та прикрашений маленькими безешками.

 

 

торти, швейцарський сирний торт, бісквіт, сирний крем, торти, просочення, вершковий крем

Коментарі:

  Так  Ні, дякую