Гаряча тема:
- Війна
Різноманітні крем-супи та супи-пюре просто обожнюю і готую досить часто, але маленькими порціями, оскільки мій чоловік абсолютно не розуміє таку страву. Вже не пам'ятаю де саме знайшла цей рецептик, тільки морквяний суп настільки смачний, що його їв навіть мій «нерозуміючий». Суп і ніжний, і водночас — пікантний. Він і зігріває, і радує око своїм яскраво-помаранчевим кольором.
Інгредієнти:
800 г моркви,
5 картоплин середнього розміру,
3 л м’ясного бульйону (я варю м’ясо, потім виймаю й подрібнюю; і кожен за бажанням додає його у суп),
100 мл вершків (15%),
3-4 зубки часнику,
1 шматочок імбиру (завбільшки з великий палець),
сіль, чорний перець, куркума, мускатний горіх.
Для подачі: смажені грінки, зелень, в’яленні помідори (за бажанням).
Приготування:
Картоплю нарізати куюиками. Моркву — кружальцями.
Залити овочі бульйоном, довести до кипіння, посолити, зменшити вогонь і варити до готовності.
Часник і імбир почистити і натерти на дрібній тертці (я часник пропускаю через прес).
Додати до супу і варити 5-10 хвилин. Здобрити спеціями та перцем.
Зняти з плити, юшку відцідити в окрему ємність, а варені овочі збити блендером.
Потім ввести рідину з супу, доводячи консистенцію до потрібної густини. Влити вершки і ще раз збити блендером.
Поставити суп ще раз на плиту, закип’ятити.
Подавати одразу ж, прикрасивши зеленню, грінками та в’яленими помідорками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зазвичай, подаю крем-супи з сухариками. Але цього разу я зробили смажені на оливковій олії гріночки. Останній варіант сподобався більше, оскільки гріночки не так швидко розмокають в супі й приємно похрустують. Крім того, суп готується без засмажки, тобто він майже дієтичний, і зайва олія у грінках ніби доводить його до смаку. Також дуже смачно із в’яленою помідоркою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: