ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Узбекистан» із червоною редькою, м'ясом і цибулею

22 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2868
Салат легкий і водночас досить ситний.
Салат легкий і водночас досить ситний. Фото: автора

Це дуже проста, невигадлива й повсякденна страва, яка урізноманітнить обід чи вечерю.

Якщо ви любите солодку червону редьку чи дайкон, то салатик вам однозначно сподобається. «Узбекистан» дуже схожий на популярний ще за часів СРСР салат «Ташкент». Тільки в останньому присутні ще варені яйця та заправка на основі майонезу. А так технологія приготування і смак дуже схожі. Класичний варіант цієї страви готується на основі білої маргеланської редьки, проте у мене була лише червона Місато (у народі – кавунова, завдяки яскраво-рожевій м'якоті та біло-зеленій шкірці). Вийшло чудово – смачно, соковито і колір дуже яскравий.


Інгредієнти:
150-200 г печеної синячої вирізки (можна вареної),
3 середніх редьки,
2 цибулини,
олія для смаження,
свіжа зелень,
сіль, перець, дрібка цукру.


Приготування:
Відварене або запечене м'ясо нарізати соломкою, кубиками або розділити на волокна руками.


Почистити цибулю і нарізати її півкільцями й обсмажити на олії до прозорості, помішуючи, щоб не пригоріла. Додати дрібку солі та цукру й пасерувати ще хвилинку.


Редьку почистити від шкірки. Натерти її за допомогою тертки для корейки довгими смужками. Перекласти в миску до салату.


Подрібнити зелень (я використовувала для салату петрушку, але можна взяти свіжий кріп або кінзу). Додати до салату, посолити, поперчити й перемішати.


 

салати, салати без майонезу, салат узбекістан, салат ташкент, прості рецепти, салат з червоною редькою, м`ясом та цибулею

Коментарі:

  Так  Ні, дякую