clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

22 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 377

Салат «Узбекистан» із червоною редькою, м'ясом і цибулею


Салат легкий і водночас досить ситний. Фото: автора

Це дуже проста, невигадлива й повсякденна страва, яка урізноманітнить обід чи вечерю.

Якщо ви любите солодку червону редьку чи дайкон, то салатик вам однозначно сподобається. «Узбекистан» дуже схожий на популярний ще за часів СРСР салат «Ташкент». Тільки в останньому присутні ще варені яйця та заправка на основі майонезу. А так технологія приготування і смак дуже схожі. Класичний варіант цієї страви готується на основі білої маргеланської редьки, проте у мене була лише червона Місато (у народі – кавунова, завдяки яскраво-рожевій м'якоті та біло-зеленій шкірці). Вийшло чудово – смачно, соковито і колір дуже яскравий.


Інгредієнти:
150-200 г печеної синячої вирізки (можна вареної),
3 середніх редьки,
2 цибулини,
олія для смаження,
свіжа зелень,
сіль, перець, дрібка цукру.


Приготування:
Відварене або запечене м'ясо нарізати соломкою, кубиками або розділити на волокна руками.


Почистити цибулю і нарізати її півкільцями й обсмажити на олії до прозорості, помішуючи, щоб не пригоріла. Додати дрібку солі та цукру й пасерувати ще хвилинку.


Редьку почистити від шкірки. Натерти її за допомогою тертки для корейки довгими смужками. Перекласти в миску до салату.


Подрібнити зелень (я використовувала для салату петрушку, але можна взяти свіжий кріп або кінзу). Додати до салату, посолити, поперчити й перемішати.


 

салати, салати без майонезу, салат узбекістан, салат ташкент, прості рецепти, салат з червоною редькою, м'ясом та цибулею

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 475
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 532
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 712
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 402
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Показати ще
Коментарів - 0: