clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

23 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 813

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом


Соковитість та ароматність - це основна характеристика котлет по-стамбульськи. Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.

 

Цією чудовою стравою можна порадувати своїх рідних у вихідні дні або ж, подати на святковий стіл. Котлети по-стамбульськи чудово поєднуються з салатами й будь-якими гарнірами. А їх приготування не вимагає ані особливої майстерності, ані багато вільного часу.

 

Інгредієнти:

300 г яловичини,

200 г свинини,

2 цибулини,

1 велика морквина,

2 картоплини,

100 г панірувальних сухарів,

родзинки, яйце, чорний мелений перець, кмин, зелень, сіль.

Для кляру: 2 яйця, 50 мл молока, борошно.

 

Приготування:

Пропустити м'ясо через м'ясорубку (повторити процедуру двічі). Окремо в блендері перемолоти до стану пюре овочі.

З’єднати в мисці фарш, овочеве пюре, додати яйця, мелені сухарі, посолити, поперчити.

Ретельно вибити фарш до однорідності.

Сформувати кульки, розплескати кожну на долоні й покласти у серединку декілька родзинок.

Сформувати котлетки подовгастої форми. Приготувати кляр, збивши яйця з молоком. Трішки підсолити й поперчити. Обкачати котлети в борошні, занурити у збиті яйця й обсмажити до золотавої скоринки.

Скласти котлети в каструлю, влити трішки бульйону (або води) й протушкувати протягом 5-10 хвилин на малесенькому вогні.

Подавати з овочами та зеленню.

 

м`ясо та субпродукти, котлети, тефтелі, страви з фаршу, фарш, котлети по-стамбульськи, котлети з сюрпризом, кляр

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
Бабка з локшини із куркою у соєво-медовому соусі – Різдвяна смакота по-кам’янець-подільськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА
Цю страву можна готувати для дітей і дорослих, доповнювати її усілякими підливами, соусами або начинками.
Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Показати ще
Коментарів - 0: