Гаряча тема:
- Війна
Як же я обожнюю імбирну пряну випічку! У мене такі десерти асоціюються з різдвяними та новорічними святами, глінтвейном біля каміну та затишними вечірніми чаюваннями. А у цьому рецепті ще й лимонна цедра та ваніль. Приготувати його можна навіть за тиждень до свята, адже з кожним днем кексик стає ще смачнішим!
Інгредієнти:
Перший етап:
150 мл молока
1 склянка цукру
1 ст. л. води
115-125 г вершкового масла
1 ст. л. свіжого, натертого імбиру або 1,5 ст. л. сухого меленого
0,5 ч. л. запашного перцю
Другий етап:
1,5 склянки борошна
1 ч. л. розпушувача
1 яйце
дрібка солі
1 ч. л. ваніліну
цедра половини лимона
горіхи подрібнені та родзинки
Для прикрашання: 80 г шоколаду, 40 г вершкового масла, 30 мл молока, 1 ст. л. коньяка, кольорова цукрова посипка.
Приготування:
Перший етап: у сотейник із товстим дном насипати весь цукор з ложкою води і варити поки суміш не розтане і не карамелізується (НЕ МІШАТИ!).
Як тільки карамель почне нагадувати рідкий мед, додати масло.
Коли воно розтане – влити молоко. Варити, помішуючи, ще 5 хвилин. Додати у готову карамель імбир і закрити кришкою. Залишити на 15 хвилин охолоджуватися.
Другий етап: просіяти борошно з розпушувачем, перцем і сіллю.
Яйце злегка збити і додати до борошна. Влити тоненькою цівкою гарячу молочно-карамельну рідину. Все ретельно перемішати, додати ваніль і терту цедру лимона, горішки та родзинки (у вас має вийти однорідне тісто, як густа сметана).
Силіконову форму збризкати холодною водою і на третину заповнити тістом (у мене ялиночки, але ви використовуйте будь-які форми для кексу).
Поставити в попередньо нагріту до 200°С духовку приблизно на 20 хвилин.
Після випікання вийняти кекс з форми і залишити охолоджуватися.
Помадка: шоколад розтопити з молоком, коньяком і маслом на водяній бані. Полити шоколадною глазур'ю кексик і силіконовим пензлем розподілити її по всій поверхні.
Прикрасити цукровою посипкою (в ідеалі – сніжинками), або кольоровим драже.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: