ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі

28 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8682
Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м'якенькими.
Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м'якенькими. Фото: автора

Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.

Смак кислувато-солодкий, а за чорнослив у нас взагалі розгортаються справжні «баталії»!

 

Інгредієнти:
1 кг свинячих ребер (я зрізаю практично весь жир),
1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. чорного перцю,
1 ст. л. меду,
1 ст. л. міцної гірчиці,
2-3 ст. л. сухого білого вина,
3 ст. л. соєвого соусу,
3-4 зубки часнику,
жменя чорносливу з кісточкою,
1 морквина,
1 велика цибулина,
тим’ян, паприка, кориандр.

Приготування:
Чорнослив залити окропом.

Помиті й розрізані на порції свинячі ребра замаринувати в сумішші солі з перцем, вина, соєвого соусу, гірчиці, часнику та спецій. Залишити на годинку.

Потім обсмажити на сковорідці на великому вогні з усіх боків до утворення скоринки.

На жирі, в якому готувалися реберця спасерувати моркву та цибулю.


Перекласти ребра у чавунний казанок. Додати пасеровані овочі та запарений чорнослив.

Залити 2 склянками бульйону або води.

Тушкувати на маленькому вогні 1-1,5 години.


 

м`ясо та субпродукти, свинячі реберця, ребра з чорносливом, ребра з чорносливом в медово-гірчичному соусі, новорічне меню

Коментарі:

  Так  Ні, дякую