clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

29 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 484

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Минтай із апельсинами — екзотично-новорічно!


З апельсинами можна готувати будь-яку рибу, яка вам подобається — хек, горбушу, минтай, камбалу, пангасіус, коропа або більш шляхетні лосось і сьомгу. Фото: автора

Можна приготувати в такий спосіб цілу рибку, філе або порційні шматочки.

Коли одна моя знайома намагалася пояснити, що таке «непоєднувані несумісні інгредієнти», то наводила у приклад рибу та апельсини. Не думаю, що вона колись намагалася їх готувати разом, просто так їй здавалося. І ось, що я хочу сказати: «Моя хороша, ти була не права!». Дуже навіть прикольна виходить рибка! Насправді це дуже цікаве поєднання смаків. З апельсинами можна готувати будь-яку рибу, яка вам подобається — хек, горбушу, минтай, камбалу, пангасіус, коропа або більш шляхетні лосось і сьомгу.

Інгредієнти:
500 г минтая,
1 великий апельсин,
200-300 мл вершків (10-15% жирності),
сіль та перець,
борошно для панірування,
2 яйця,
олія для смаження.

Приготувапння:
Апельсин почистити від шкірки, нарізати кружальцями, видалити кісточки. Минтай ретельно випатрати, почистити, помити й нарізати порційними шматочками, замаринувати в солі й перці. 

Кружальця апельсина запанірувати в злегка підсоленому борошні й обсмажити на невеликій кількості олії.

В цій же олії потім обсмажити паніровану в борошні та збитому яйці рибу.

В каструлю викласти підготовлені рибу й апельсини, залити все вершками. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й тушкувати ще хвилин п'ять на слабкому вогні, щоб соус загуснув. Викласти на тарілку й полити соусом, який залишився в каструлі. 

риба та морепродукти, рибні страви, минтай з апельсинами, минтай, вершки, риба, апельсини

До теми

Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: