clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

2 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 939

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»


Прикрасити закуску зеленню, зернами гранату або маслинами. Фото: автора

Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.

Якщо ввімкнути фантазію, можна красиво подати навіть найбуденніші страви. У цій закусці головне використовувати невеличкі бульби та купити смачний малосольний оселедець.


Інгредієнти:
1 крупний малосольний оселедець,

6 картоплин середнього розміру,

зелень кропу,

2 ч. л. вершкового масла.


Для маринаду:
2 ч. л. ніжної гірчиці,
2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії,
1 ст. л. рисового оцту,
зелена цибуля,
чорний мелений перець.

Приготування:
Однакового розміру бульби відварити в шкірочці до готовності. Коли картопля охолоне, почистити її, зрізати кінчики й розрізати навпіл. Вийняти м’якуш ложечкою, залишаючи краї, щоб картопля не розсипалася.

Кріп подрібнити, половинки картоплі змастити вершковим маслом. Обкачати у подрібненій зелені.


Оселедець почистити, розділити на філе й ретельно помити. Нарізати кубиками.

Змішати олію, гірчицю і оцет, додати чорний перець.


У цій суміші замаринувати кубики оселедця.

Через годину-дві додати до риби подрібнену зелену цибулю. Нафарширувати оселедцем картопляні «стаканчики».
Залишилося лише розкласти картоплю на тарілку й прикрасити зеленню, зернами гранату або маслинами.


 

закуски, закуска оселедець в картопляних стаканчиках, риба та морепродукти, страви з оселедця, оселедець, сятковий стіл, різдвяне меню, новорічне меню

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: