ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»

2 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6617
Прикрасити закуску зеленню, зернами гранату або маслинами.
Прикрасити закуску зеленню, зернами гранату або маслинами. Фото: автора

Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.

Якщо ввімкнути фантазію, можна красиво подати навіть найбуденніші страви. У цій закусці головне використовувати невеличкі бульби та купити смачний малосольний оселедець.


Інгредієнти:
1 крупний малосольний оселедець,

6 картоплин середнього розміру,

зелень кропу,

2 ч. л. вершкового масла.


Для маринаду:
2 ч. л. ніжної гірчиці,
2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії,
1 ст. л. рисового оцту,
зелена цибуля,
чорний мелений перець.

Приготування:
Однакового розміру бульби відварити в шкірочці до готовності. Коли картопля охолоне, почистити її, зрізати кінчики й розрізати навпіл. Вийняти м’якуш ложечкою, залишаючи краї, щоб картопля не розсипалася.

Кріп подрібнити, половинки картоплі змастити вершковим маслом. Обкачати у подрібненій зелені.


Оселедець почистити, розділити на філе й ретельно помити. Нарізати кубиками.

Змішати олію, гірчицю і оцет, додати чорний перець.


У цій суміші замаринувати кубики оселедця.

Через годину-дві додати до риби подрібнену зелену цибулю. Нафарширувати оселедцем картопляні «стаканчики».
Залишилося лише розкласти картоплю на тарілку й прикрасити зеленню, зернами гранату або маслинами.


 

закуски, закуска оселедець в картопляних стаканчиках, риба та морепродукти, страви з оселедця, оселедець, сятковий стіл, різдвяне меню, новорічне меню

Коментарі:

  Так  Ні, дякую