clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

4 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 796

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Пляцок вишнево-маковий «Гори-полонини»


Шоколадні та ванільні коржі, макова начинка, смажені горішки, соковиті вишні, а зверху – пишна меренга, яка нагадує засніжені піки Карпат. Фото: автора

Шоколадні та ванільні коржі, макова начинка, смажені горішки, соковиті вишні, а зверху – пишна меренга, яка нагадує засніжені піки Карпат. Це не тортик, а справжня солодка мрія!

Часом хочеться чогось святкового та інакшого, ніж завжди. І хоча цей пляцок – далеко не найпростіше, що можна приготувати на свята, проте ваші рідні точно будуть потішені цим надзвичайно смачним кулінарним витвором. Взагалі, будь-яка випічка з вишнями – це вже дуже і дуже смачно, а коли там присутні ще й мак і горіхи, то це взагалі вершина айсберга.


Інгредієнти:
Тісто:
1 склянка цукру,
200 г вершкового масла або маргарину,
4 жовтки,
3 ст. л. сметани,
3 склянки борошна,
3 ч. л. розпушувача,
ванілін.
Начинка:
300-400 г вишень (заморожених або у власному соку),
2 жмені підсмажених волоських горіхів.
Макова маса:
1 склянка готової макової начинки,
1 ст. л. вершкового масла,
1 яйце,
3 ст. л. борошна,
1 ч. л. розпушувача.

Меренга:
4 білки,
1 склянка цукрової пудри,
ванілін,
дрібка лимонної кислоти.
Крем:
500 мл молока,
2 упаковки карамельного пудингу,
200 г вершкового масла,
250 г цукрової пудри,
3 ст. л. коньяку.


Приготування:
Цукор перетерти з маслом чи маргарином, поступово додати жовтки і сметану.

Борошно змішати з розпушувачем, додати до маси і замісити м’яке тісто. Розділити тісто на три частини (усього буде два коржі).
Перший корж: у першу частину тіста додати 3 ст. л. какао, ретельно вимісити, загорнути в харчову плівку та поставити в холодильник, щоб охололо (хвилин на 20).

У вас має ще вийти дві білих кульки тіста:

Другу частину розкачати тонким шаром на деку (20х30 см).

Зверху рівномірно викласти макову масу. Для її приготування всі інгредієнти добре вимішати.

На макову начинку натерти шоколадне тісто з холодильника.

Випікати корж при температурі 180 °С до готовності (20-25 хвилин).


Другий корж: третю частину тіста викласти тонким шаром у форму, зверху покласти вишні й горіхи.

Збити круту піну з білків і пудри, додати ваніль та лимонну кислоту. Ще раз ретельно збити. Викласти меренгу на вишні з горіхами.

Випікати так само як і перший корж.


Коржі охолодити й сформувати торт. На низ корж із маком (я складаю у спеціальній рамці, щоб можна було покласти багато крему).

Зверху крем, а на верх – корж із меренгою.


Крем: пудинг зварити за інструкцією, охолодити (під час охолодження не мішайте, бо візьметься грудками, зверху бажано встелити його харчовою плівкою).

Масло кімнатної температури збити, тоді поступово ввести цукрову пудру. Продовжуючи збивати, по ложці додавати охолоджений до кімнатної температури пудинг. Наприкінці влити коньяк.

Дати пляцку просочитися хоча б добу й зняти рамку.

Розрізати на квадратні тістечка.


 

торти, пляцки, пляцок вишнево-маковий гори-полонини, макова начинка, закарпатська кухня

До теми

Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА
Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!
Легендарний бісквіт «Шоколад на окропі»
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА
Тане в роті, але головне — мінімум витрат, продуктів і часу, а величезний тортик готовий!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Швейцарський сирний торт
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжний, просочений бісквіт, шоколадний прошарок і сирно-вершковий крем — це дуже смачний десерт!
Показати ще
Коментарів - 0: