clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

6 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 686

М’ясо в картопляно-сирній «шубці»


Подавати в тій же формі, в якій запіканка готувалася. Фото: автора

Найсмачніша картопля, запечена в духовці з фаршем.

Бувають ситуації, коли взагалі немає сил і часу готувати. А смачно поїсти хочеться. Тоді згадуються такі страви, як картопля, запечена з фаршем. Здавалося б, що може бути простіше, а виходить дуже смачно.


Інгредієнти:
300 г м’ясного фаршу,
2 цибулини,
1 моркввина,
2 ст. л. м'якого вершкового масла,
6-7 картоплин,
1/2 склянки молока,
1,5 склянки жирних вершків,
2 ст. л. борошна,
3-5 зубків часнику,
1 ч. л. солі,
Мускатний горіх, мелений перець,
1,5 склянки тертого сиру.


Приготування:
Нагріти духовку до 200°С. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. На дно викласти фарш. Посолити, поперчити.

Зверзу покласти шар цибулі та кружальця моркви.

Картоплю нарізати тонкими смужками і викласти на овочі.

Молоко змішати з вершками, додати борошно, часник, сіль, перець та мускатний горіх. Перемішати. Залити цією сумішшю картоплю.


Закрити форму фольгою і випікати 30 хвилин. Зняти фольгу і тримати ще 20-30 хвилин.

За 10 хвилин до кінця приготування зверху притрусити тертим сиром.

Подавати в тій же формі, в якій запіканка готувалася.


 

м’ясо та субпродукти, свинина, страви з картоплі, запіканки, м'ясо в картопляно-сирній шубці, овочі

До теми

Зрази «Пташине молоко» - соковиті та оригінальні котлетки із сюрпризом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 629
Ніжна сирно-яєчна начинка надає страві особливої родзинки.
Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру

Світлана ЯСЬКОВА 650
Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.
Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці

Світлана ЯСЬКОВА 508
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
М’ясо з виноградом — соковите, ніжне й пряне
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 597
Абсолютно немає солодкого смаку ягід, а соус взагалі запаморочливий.
М’ясні рулетики з сухофруктами у гірчичному соусі

Світлана ЯСЬКОВА 491
Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!
Рагу зі свинини та гарбуза в темному пиві (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1097
М’ясо можна використовувати будь-яке, навіть саме жорстке. Приготоване у такий спосіб, воно стане дуже ніжним і соковитим.
Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру

Світлана ЯСЬКОВА 650
Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.
Показати ще
Коментарів - 0: