clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

8 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 732

Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят


У кожну тарілку при подачі покласти часточку лимона, сметану і зелень. Фото: автора

У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.

Класичний рецепт солянки м'ясної збірної передбачає використання лише цибулі та моркви. Але, з часом, рецептура змінювалася, і в суп почали додавати ще й картоплю. Взагалі, у кожної господині своя збірна м'ясна солянка, адже саме наявність різного м’ясного асорті робить цю страву особливою та індивідуальною. Я завжди варю солянку саме після свят. По-перше, після хлібосольних застіль дуже хочеться посьорбати чогось гарячого та ріденького. По-друге, куди ще можна так вдало прилаштувати м’ясні нарізки, які залишилися після святкування? Головне пам’ятати, що правильно приготовлена солянка така навариста, що є абсолютно самостійною стравою.


Інгредієнти:

2,5-3 л води,
500 г свинини на кісточці,
500 г копченини (будь-якої, яка у вас є: шинки, копченої ковбаси, сосисок, мисливських ковбасок, копчених реберець тощо; у мене – балик, копчений рулет, запечена домашня ковбаска),
300 г картоплі,
1 банка маслин,
2-4 маринованих огірка (можна солоних),
2 цибулини, 1 морквина,
1-2 лаврових листки
2 ст. л. томатної пасти (у мене домашній кетчуп півбанки),
сіль, перець.
Для подачі:
лимон, зелень, сметана.


Приготування:
Викласти в каструлю свинину на кістці, влити воду, довести до кипіння, піну зняти. Варити все на повільному вогні 2 години. З готового бульйону дістати м'ясо, нарізати його соломкою й повернути назад у каструлю. Так само нарізати інші м'ясні продукти й підсмажити їх на сковорідці без додавання олії.

Додати до підсмаженої копченини нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву.

Коли овочі спасеруються влити томатний соус. Протушкувати все разом.


Картоплю нарізати кубиками й покласти в киплячий бульйон (якщо готуєте солянку без картоплі – цей пункт пропускаєте).

Коли картопля буде напівготовою, додати томатну засмажку з копчениною.
Огірки нарізати кружальцями (якщо шкірочка товста, то почистити її).

Додати їх у солянку. Поперчити і посолити, покласти лавровий листок.
Додати нарізані кільцями маслини (я ріжу навпіл поздовж, але можна кидати й цілі).

Перемішати, на повільному вогні проварити 10-15 хвилин.
У кожну тарілку при подачі покласти часточку лимона, сметану і зелень.


 

перші страви, супи, солянка, м'ясна солянка збірна класична, утилізації продуктів після свят, копченина, маслини, російська кухня

До теми

Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментарів - 0: