ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Справжній єврейський форшмак

10 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7807
Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки.
Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки. Фото: автора

Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.

Існує непорушна істина, що справжній і найсмачніший форшмак може приготувати лише єврейська бабуся. Такої у мене не має, але нещодавно в гостях я скуштувала просто неймовірний форшмак, рецепт якого у моїх знайомих передається з покоління в покоління. Вони щедро поділилися зі мною таємницею приготування цієї чудової закуски і я просто не можу не розказати про неї вам.

Інгредієнти:
1 малосольний оселедець,
2 варені яйця,
2 скибочки батона, замоченого в молоці,
половина цибулини,
1 кисленьке яблуко (Симеренко, Антонівка тощо),
1-2 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. цукру,
1 ч. л. гірчиці.

Приготування:
Оселедець почистити, видалити всі кісточки (якщо раптом виявиться, що рибка засолона, то варто вимочити її в молоці або чаї). Цибулю почистити. Яйця зварити та почистити. З яблук зняти шкірочку та видалити насінинки.
Вершкове масло покласти в тепле місце, щоб воно трішки розм'якло. Батон замочити у воді й відтиснути.
Всі інгредієнти подрібнити й скласти в чашу блендера.

Ретельно збити (маса має бути ніжною і однорідною).

Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки. Зверху прикрасити бутербродики зеленню та притрусити паприкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Зберігається форшмак у холодильнику до тижня. Якщо порція для вас завелика, то сміливо можете заморозити намазку у морозильній камері й потім діставати за необхідністю. 

закуска, риба та морепродукти, оселедець, форшмак, еврейська кухня, популярні рецепти світу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую