ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці

14 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3462
Страва виходить соковитою, насиченою, із ніжним молочним присмаком.
Страва виходить соковитою, насиченою, із ніжним молочним присмаком. Фото: автора

Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.

Гульчехра настільки проста у виконанні, що навіть дивно, звідки береться такий чудовий і гармонійний смак. Як основний інгредієнт використовується курка. Підійде будь-яка частина птиці. Страва виходить соковитою, насиченою, із ніжним молочним присмаком. Дуже смачно їсти її з вареним рисом. Обов'язково потрібно покласти спеції і часник. А для того, щоб соус вийшов густішим, додають борошно. Спробуйте гульчехру – це дуже смачно!

Інгредієнти:

500 г курячого м'яса (можна з кістками),

2 великі цибулини,

5 зубків часнику,

1 ст. л. борошна,

50 мл молока,

4-5 ст. л. сметани,

150-200 мл води або бульйону,

зелень, сіль і перець за смаком,

0,5 ч. л. хмелі-сунелі, кмин,

0,5 ч. л. цукру.

Приготування:

М'ясо нарізати невеликими шматочками.

Цибулю півкільцями.

Обсмажити цибулю до золотавого кольору окремо. М'ясо обсмажити до легкої скоринки, трішки пополити та поперчити.

У молоці перемішати борошно, щоб не було грудочок. Додати до курки молоко, сметану, воду або бульйон, сіль, цукор, спеції. Перемішати, тушкувати 5 хвилин. Потім додати цибулю. Тушкувати до готовності, помішуючи (під кришкою).

Наприкінці додати вичавлений часник і дрібно нарізану зелень.

м`ясо та субпродукти, курятина, гульчехра, страви з курятини, куряче філе, узбецька кухня, курка в сметані, курка в молоці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую