ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Запіканка з печінки під сиром

17 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6395
Запіканка більше нагадує ніжне печінкове суфле.
Запіканка більше нагадує ніжне печінкове суфле. Фото: автора

Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!

Рецепт ЧУДОВИЙ! А при наявності блендера, готувати дуже легко й просто. Тортики з печінки не всім підходять, смажене й жирне — це неабиякий удар по печінці. А тут все запікається, що дуже корисно. Запіканка більше нагадує ніжне печінкове суфле. Смачна як у гарячому вигляді, так і в холодному.

 

Інгредієнти:

700 г свинячої печінки (підійде також куряча, індича або яловича),

3 яйця,

2 великі цибулини,

1 велика морквина,

3-4 ст. л. манки,

50 мл сметани,

50-70 г сиру сулугуні,

перець чорний мелений,

сіль, мускатний горіх, кмин,

дрібка цукру.

 

Приготування:

Печінку замочити на ніч у молоці або у воді. Зранку помити, почистити від плівочок і порізати шматочками. Ретельно подрібнити в блендері (якщо блендера немає, то можна пропустити через м'ясорубку). Цибулю почистити й дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Спасерувати овочі на сковорідці з соняшниковою олією, дрібкою цукру та кмином (за бажанням, але ця спеція неабияк «розкриває» та доповнює смак печінки). З’єднати печінку із засмажкою. Додати манну крупу, сметану, посолити, поперчити, присмачити спеціями. Залишити суміш на хвилин 20, щоб манка встигла набрякнути.

Квадратну форму змастити вершковим маслом та притрусити манкою.

Вилити підготовлений печінковий фарш. Зверху натерти сир.

Накрити фольгою та випікати 30 хвилин при 170ºС. Потім фольгу зняти й готувати ще 10 хвилин до зарум’янювання сиру.

Дати запіканці трішки охолонути й нарізати порційними шматками.

 

м`ясо та субпродукти, запікання, печінка, страви з печінки, запіканка з печінки під сиром, запіканки, сир сулугуні

Коментарі:

  Так  Ні, дякую