Гаряча тема:
- Війна
Кекс ну дуууже смачний. За своєю структурою він схожий на м'яку, дрібнопористу губку. А пахне запеченими сирничками або сирною запіканкою. Якийсь невловимий аромат сиру є у цієї випічки, незважаючи на те, що сир у ній відсутній.
Інгредієнти:
Для кексу:
1 банка (395 г) згущеного молока (чим якісніше і натуральніше воно буде, тим краще),
4 яйця,
1 пакетик ванільного цукру,
120 г пшеничного борошна
0,5 ст. л. розпушувача,
50 г розтопленого вершкового масла,
жменя родзинок,
цукрова пудра для посипання.
Для помадки:
2 ст. л. вареного згущеного молока,
1 ст. л. вершкового масла,
1 ст. л. сметани,
горішки для посипання.
Приготування:
Розігріти духовку до 180ºС. Змастити форму із фтулкою посередині (діаметр 20-22 см) вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями (борошном або манкою; якщо ви використовуєте силіконову форму, то змащувати її не потрібно).
Змішати в мисці всі інгредієнти в наступному порядку: яйця, згущене молоко, розтоплене та охолоджене масло. Потім додати просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішати все на малих обертах міксера (тісто буде рідке).
Додати родзинки та перемішати.
Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 35 хвилин (режим «верх-низ», у будь-якому випадку обов'язково перевірте готовність зубочисткою).
Готовий кекс разом із формою поставити охолоджуватися на решітку. Потім вийняти виріб і дати йому охолонути повністю.
Приготувати помадку: на маленькому вогні розтопити всі інгредієнти, постійно помішуючи, щоб маса стала однорідною.
Силіконовим пензликом нанести помадку на кекс та притрусити його підсмаженими та подрібненими горішками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно кексик запивати чашкою кави. Але і з чаєм, і з какао, і в тому числі взагалі без напоїв він дуже смачний! Не сухий і не вологий. При цьому в міру солодкий та дуже ароматний.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: