Гаряча тема:
- Війна
Колись я знайшла цей рецептик у мережі. Спеціально не шукала, але роблю тепер його постійно. Салат свіжий, смачний, із цікавим поєднанням інгредієнтів. Це, напевно, той самий випадок, коли я дозволяю собі їсти майонез. Страва настільки смачна, що я заплющую очі на калорійність
Інгредієнти:
1 куряче філе,
2-3 ківі,
1 велике яблуко,
3 варених яйця,
150 г твердого сиру,
лимон,
корейська морква,
майонез (я завжди використовую домашній майонез),
сіль, перець.
Приготування:
Перший шар — це варене куряче філе. Його слід нарізати соломкою чи кубиками, викласти на тарілку, посолити й поперчити. Зробити тоненьку сіточку з майонезу.
Другий шар — ківі, нарізане кубиками.
Третій шар — натерті на тертці варені яйця. Три яйця слід потерти повністю, а одне — лише білок (жовток слід залишити для прикраси).
Четвертий шар — яблука. Їх слід почисти від шкірки й насіння, натерти на крупній тертці та скропити лимонним соком, щоб не потемніли. Знову зробити майонезну сіточку.
П'ятий шар — тертий на крупній тертці твердий сир.
Шостий і останній шар — корейська морква (я роблю заздалегідь так: цукор, сіль, приправа для моркви по-корейськи, олія, винний чи яблучний оцет, зубок часнику).
Зверху — трішки майонезу. Затерти жовтком і накрити тарілкою. Залишити, щоб шари просочилися хоча б годинку. Потім прикрасити зверху кружальцями ківі.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я особливо не прикрашала салатик, оскільки готувала його на вечерю в «прискореному режимі». На святковий стіл можна оформити страву у порційних прозорих піалах чи глибоких келихах. Ефектно він виглядає і на загальній тарілці. Єдина порада, щоб вона була прозорою. Тоді різнокольорові шари виглядатимуть найапетитніше.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: