ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Тушкована капуста з фаршем і апельсинами

25 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4444
Капуста з апельсинами та фаршем - цікава страва на щодень.
Капуста з апельсинами та фаршем - цікава страва на щодень. Фото: автора

Апельсини надають страві аромат і легку кислинку.

Звісно, можна апельсини й не додавати, просто стушкувати капусту з фаршем. Але хоча б раз варто спробувати страву у такій інтерпретації. Чесно кажучи, я також сумнівалася чи буде вдалим таке поєднання. Але результат сподобався не лише мені, але й чоловіку, який більш консервативний у їжі.

 

Приготування:

1 кг капусти,

500 г фаршу (будь-якого, за смаком),

2 апельсина,

2 великі цибулини,

1 морквина,

сіль, перець,

3 ст. л. сметани,

дрібка цукру,

кмин, мускатний горіх,

олія для смаження.

 

Приготування:

Капусту нашаткувати, посолити та трішки пом’яти руками, щоб вона пустила сік.

Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Спасерувати овочі на олії з дрібкою цукру.

Додати до смажених овочів фарш, посолити, поперчити, додати спеції. З одного апельсина зняти цедру й додати її у сковорідку.

Обсмажити все разом практично до готовності фаршу. Додати сметану й протушкувати ще 3-5 хвилин.

Апельсини почистити від плівочок, нарізати невеликими шматочками й додати до капусти.

Викласти замсажку й ретельно все перемішати.

Скласти все у чавунну каструльку чи гусятницю.

Тушкувати до готовності (близько 35-40 хвилин) під кришкою.

Сереверувати капусту зеленню та шматочками апельсину.

 

капуста, страви з овочів, овочеві страви, овочі, м`ясо та субпродукти, страви з фаршу, фарш, апельсини, тушкована капуста, тушкована капуста з фаршем та апельсинами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую