ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня

26 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6852
Особливість салату — красива подача, яка імітує гніздечко з яєчками. Саме тому я і вирішила, що така «куряча тематика» обов’язково сподобається Півнику.
Особливість салату — красива подача, яка імітує гніздечко з яєчками. Саме тому я і вирішила, що така «куряча тематика» обов’язково сподобається Півнику. Фото: автора

28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.

Готувала цей салатик для новорічного застілля і він так усім сподобався, що вирішила повторити його на біс у Новий рік Вогняного Півня за східним календарем. Страва не складна, продукти звичні, смак дуже гармонійний. Тому не обов’язково чекати якоїсь святкової події, аби потішити нею своїх рідних. Особливість салату — красива подача, яка імітує гніздечко з яєчками. Саме тому я і вирішила, що така «куряча тематика» обов’язково сподобається Півнику.

 

Інгредієнти:

250 г шинки,

400 г маринованих печериць,

3 яєчні білки,

100 г твердого сиру (у мене адигейський),

3 картоплини,

сіль, мелений перець,

домашній майонез,

листя салату,

Для яєчок:

100 г домашнього сиру,

3 яєчні жовтки,

зелень кропу,

густа сметана,

ніжна гірчиця,

2 зубки часнику.

 

Приготування:

Картоплю помити, почистити й нарізати дуже тонкою соломкою. Викласту на розігріту з олією сковорідку і смажити, не перемішуючи, на сильному вогні, поки картопля не вкриється рум'яною скоринкою (я смажила у фритюрниці протягом 10 хвилин).

Вийняти картоплю на паперовий рушник, обсушити від зайвого жиру. Посолити, охолодити.

Шинку нарізати тонкою соломкою.

Печериці — невеликими скибочками.

Яйця зварити круто. Білки відокремити від жовтків. Білки натерти на крупній тертці разом із сиром.

Для яєчок: жовтки натерти на тертці. Сир збити блендером, щоб не було грудочок. Зелень помити, обсушити й дрібно нарізати. Часник пропустити через часникодавку. З'єднати все разом, додати трохи сметани (для того, щоб маса стала пластичнішою і з неї можна було ліпити) і ретельно перемішати. З сирної маси сформувати малесенькі яєчка.

Листя салату помити, обсушити і застелити ним дно пласкої тарілки. У мисці з'єднати печериці, шинку яєчні білки, тертий сир, додати майонез і добре перемішати.

На листя салату викласти салатну масу у вигляді гнізда, з невеликим заглибленням посередині.

Оформити салат по колу смаженою картоплею, імітуючи куряче гніздечко.

У заглиблення покласти сирні яєчка.

За бажанням прикрасити салат зеленню.

 

салати, салат, салат куряче гніздо, картопля фрі, шинка, курячі яєчка, мариновані шампіньйони, рік Вогняного Півня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую