ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі

29 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4289
Подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом.
Подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом. Фото: автора

Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.

М’яско виходить таким м’якеньким, що його можна їсти губами. Але на окрему оду заслуговує соус. Він просто дивовижний! Поєднання продуктів цікаве та оригінальне.

Інгредієнти:                          

500 г свинини або телятини (у мене свинина),

0,5 склянки вершків (будь-якої жирності),

1 велике яблуко,

1 велика цибулина,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. борошна,

навпіл рослинна олія і вершкове масло для смаження,

сіль, мелений чорний перець,

лавровий листок, мускатний горіх.

Приготування:

На сковорідці розігріти суміш масла і олії. Додати мед і підігріти. Викласти м'ясо, нарізане середніми шматочками, і швидко зарум'янити з усіх боків.

Додати кільця цибулю і підсмажити до золотавого кольору.

Перекласти все в каструлю. Зверху натерти яблуко без шкірки.

Влити стакан бульйону (можна і води, але з бульйоном смачніше; до речі, я завжди заморожую бульйон, тому готую потім швидко та без проблем). Додати спеції і тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин. Холодні вершки змішати з борошном і влити тонкою цівкою в каструлю з м'ясом, цибулею і яблуком. Посолити і тушкувати ще 10-15 хвилин до утворення густого, однорідного соусу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом.

свинина, м`ясо та субпродукти, підлива, ніжне м`ясо в цибуляно-яблучному соусі, яблука, соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую