Гаряча тема:
- Війна
М’яско виходить таким м’якеньким, що його можна їсти губами. Але на окрему оду заслуговує соус. Він просто дивовижний! Поєднання продуктів цікаве та оригінальне.
Інгредієнти:
500 г свинини або телятини (у мене свинина),
0,5 склянки вершків (будь-якої жирності),
1 велике яблуко,
1 велика цибулина,
1 ст. л. меду,
1 ст. л. борошна,
навпіл рослинна олія і вершкове масло для смаження,
сіль, мелений чорний перець,
лавровий листок, мускатний горіх.
Приготування:
На сковорідці розігріти суміш масла і олії. Додати мед і підігріти. Викласти м'ясо, нарізане середніми шматочками, і швидко зарум'янити з усіх боків.
Додати кільця цибулю і підсмажити до золотавого кольору.
Перекласти все в каструлю. Зверху натерти яблуко без шкірки.
Влити стакан бульйону (можна і води, але з бульйоном смачніше; до речі, я завжди заморожую бульйон, тому готую потім швидко та без проблем). Додати спеції і тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин. Холодні вершки змішати з борошном і влити тонкою цівкою в каструлю з м'ясом, цибулею і яблуком. Посолити і тушкувати ще 10-15 хвилин до утворення густого, однорідного соусу.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: