Гаряча тема:
- Війна
Чому саме "оказія" - з'ясувати так і не вдалося... Рецепт знайшла у старій книзі «Російська кухня» і одразу ж заціаквилася, оскільки інгредієнти досить схожі з дерунами, які я просто обожнюю. Але на виході вийшла абсолютно індивідуальна страва — смачна та оригінальна. Крім того, значно корисніша, ніж деруни, оскільки у ній відсутнє борошно та олія для смаження. А ще вона швидко готується — всі складові просто перемішуються і виливаються у форму. Далі за вас все зробить духовка.
Інгредієнти:
1кг картоплі,
80-100 г вершкового масла
150 мл сметани,
4 яйця,
100 г твердого сиру,
зелень, сіль, чорний перець,
мускатний горіх.
Приготування:
Сиру почищену картоплю натерти на тертці з грубими вічками.
Промити холодною водою від крохмалю і відтиснути.
В картопляну масу покласти розтоплене вершкове масло, сметану, збиті яйця, сіль, перець та мускатний горіх. Ретельно все перемішати. В змащену маслом та притрушену панірувальними сухарями форму перекласти картопляну масу й розрівняти.
Запікати в духовці при 180ºС близько 30 хвилин.
Потім форму вийняти й притрусити тертим сиром.
Запікати ще хвилин 10, до зарум’янювання сиру.
Подавати, поливши сметаною.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням можна додати вичавлений часник у картопляну масу. Якщо ж ви хочете, щоб страва була ситнішою — експерементуйте. Як варіант, зробити прошарок із м’ясним фаршем, смаженими шампіньйонами чи подрібненою шинкою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: