Гаряча тема:
- Війна
Для дегустації ми вирішили обрати соломку із сіллю, адже саме таке печиво запам’яталося багатьом ще із дитинства. Вона може виготовлятися як згідно з ДСТУ, так і з ТУ. Однак, яка б технологія не використовувалася, в упаковці допускається не більше 2% вигнутих соломок і паличок, які злиплися між собою. Якщо такого «браку» більше, це означає, що у виробника серйозні проблеми або з рецептурою, або з обладнанням. За зовнішнім виглядом солоні палички повинні бути прямими, обтічної форми. Поверхня може бути як глянсовою, так і шорсткою. Крім борошна, рослинного жиру і солі, в соломці міститься регулятор кислотності, що збільшує термін зберігання продукту, і емульгатор, який поліпшує консистенцію. Також до складу можуть входити дріжджі і солод. Намагайтеся уникати хлібних виробів, в складі яких присутні синтетичні добавки з індексом «Е» — цей продукт може обійтися і без них.
Що ж до форми, то товщина «правильної» соломки не повинна перевищувати 8 мм. При цьому якщо печиво з сіллю, то тут теж є свої вимоги: у виробництві має використовуватися лише калібрована сіль, розмір кристаликів якої не перевищує 2-2,5 мм. Якісна соломка повинна бути крихкою і легко розламуватися, мати однорідний золотавий колір (може коливатися від світло-жовтого до коричневого). Смак і аромат — характерні для продукту, без сторонніх присмаків.
Тест: «сліпе куштування»
Ми придбали чотири марки солоної соломки українських виробників. Упакування в усіх зразків поліетиленове, але герметичне. Цікаво, що печиво різних марок відрізнялося як за формою, так і за довжиною «соломинок» та кількістю солі у продукті.
Вкотре зауважимо, що жоден учасник нашої дегустації навіть не здогадувався, яку саме соломку він пробує. Ми завчасно приховали усі можливі етикетки та пронумерували тарілки, на які, власне, і виклали наші зразки.
*Наша дегустація абсолютно незалежна й заснована на смакових відчуттях працівників редакції. Ви, шановні читачі, завжди можете скласти свою думку. За якість купленого товару перед споживачем відповідає не тільки виробник, а й продавець!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: