Гаряча тема:
- Війна
Котлети це завжди просто, смачно, апетитно та ситно, а якщо вони ще й з грибною начинкою та з цікавим соусом... Така страва підійде і для святкового столу, і для звичайної сімейної вечері.
Інгредієнти:
1 кг свинячого фаршу (можна брати більше або менше),
2 цибулини,
3 зубки часнику,
3 скибочки білого черствого батону (замочити в молоці),
2 яйця,
чорний перець, приправи для м'яса, сіль,
борошно і масло для смаження.
Для начинки:
300-400 г шампіньйонів,
1 велика цибулина,
сіль, перець.
Для соусу:
250 мл сметани,
1 ст. л. борошна,
150 мл вершків,
чорний перець, сіль.
Приготування:
Начинка: гриби дрібно нарізати та обсмажити спочатку на сухій сковорідці.
Коли волога випарується, влити 1-2 ст. л. олії та додати подрібнену кубиками цибулю. Обсмажити все до готовності, посолити, поперчити.
Приготувати фарш: до перемеленого м’яса додати, перекручені через м’ясорубку цибулю та часник, яйця, замочену й віджату булку.
Посолити та поперчити, ретельно вимішати.
Зробити кульки розміром із невелике яблуко, розплескати їх у долоні й покласти на серединку 0,5 ст. л. грибної начинки.
Сформувати котлетку.
Запанірувати кожну у борошні. Викласти котлетки на деко встелене пергаментом та збризкати трішки зверху олією.
Поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
Зробити соус: з'єднати всі інгредієнти та ретельно їх перемішати до однорідності. Дістати деко з котлетами й полити кожну сметанним соусом.
Випікати до готовності.
Якщо начинка у вас залишилася, то сервірувати страву можна не лише сметанним соусом, але й грибочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: