Гаряча тема:
- Війна
Ну і ще півпакетика розпушувача й борошно. Ані яєць, ані цукру додавати у тісто не потрібно. Печиво виходить багатошарове, ніби листкове й ніжне-ніжне. І головне — його виходить багато. Якщо надати йому форму сердечок, то смаколик стане приємним сюрпризом для коханої людини до свята Валентина.
Інгредієнти:
Для тіста:
250 г вершкового масла (я зменшила до 200 г, і цієї порції цілком було достатньо),
300 г нежирної сметани (10-15%),
2,5-3 склянки борошна (тісто має бути еластичне, приємне на дотик, не повинно липнути до рук),
0,5 пакетика розпушувача,
ванілін.
Для посипання:
цукор, мак.
Приготування:
Масло попередньо дістати з холодильника й дати йому полежати, потім порізати кубиками. Додати борошно, ванілін, розпушувач й ретельно перетерти все руками. Влити сметану й замісити тісто.
На півгодини поставити його в холодильник, потім розкачати тонку паляничку й формочками-сердечками або просто чарочкою вирізати печенюшки.
Змішати цукор та мак.
Макати печиво в цю суміш й складати його на встелене пергаментом деко (нічим змащувати не потрібно).
Випікати в добре розігрітій духовці протягом 10-15 хвилин (у мене вийшло 2,5 дека).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: хто не любить солодке можна макати печиво в кунжут, кмин, насіння соняшника, просто у мак без цукру, подрібнені горішки тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: