Гаряча тема:
- Війна
Салат простий, інгредієнтів потрібно мінімум. Смак — чудовий, особливо для тих, хто любить кавказьку кухню. «Цахтоні» — це соус кавказької, або точніше осетинської кухні. Його основа — кисломолочний продукт. Це може бути сметана, кефір, йогурт, мацоні, навіть ряжанка згодиться. Не зважаючи на такий мінімалізм в інгредієнтах, м'ясо виходить соковитим і дуже ароматним. Ця закуска стала для мене справжнім відкриттям!
Інгредієнти:
300-400 г вареної яловичини,
200 мл сметани,
кінза, невеликий пучок петрушки,
червоний мелений перець (за рецептом свіжий, але я не знайшла),
2-3 зубки часнику,
10 ядер волоських горіхів,
чорний мелений перець,
сіль.
Приготування:
Дрібно насікти зелень, вичавити часник, додати трохи солі й перець. Волоські горіхи злегка підсушити на сковорідці й перемолоти на кавомолці.
Все перетерти в ступці або зюити блендером. Змішати суміш зі сметаною (кефіром, йогуртом). Дати настоятися в холодильнику хоча б годину.
Яловичину зварити, додавши у воду лавровий листок, перець гороком, цибулину та морквину (бульйон можна заморозити й використовувати для приготування інших страв).
Коли м’ясо охолоне, нарізати його соломкою.
Перекласти яловичину в салатник і залити приготовленим соусом цахтоні. Перемішати і дати закусці настоятися мінімум 3 години, а краще залишити на ніч у холодильнику.
Подавати, оздобивши горішками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: