ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів

15 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 40463
. Салат при подачі посипати підсушеними й подрібненими волоськими горіхами.
. Салат при подачі посипати підсушеними й подрібненими волоськими горіхами. Фото: автора

Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.

Рецепт колись знайшла на сайті однієї з відомих марок електротехніки поруч із рекламою кухонного комбайну. З того часу готую салат регулярно. Він виходить таким свіжим, легким і соковитим, що з’їдається практично миттєво. До речі, саме після цієї страви мій чоловік полюбив селеру, яку раніше на дух не переносив.

Інгредієнти:

200 г кореня селери,

2 середніх яблука,

200 г моркви,

волоські горіхи.

Заправка:

3 ст. л. оливкової олії (можна соняшникової нерафінованої),

1 ст. л. лимонного соку,

1-2 ч. л. меду,

1 ч. л. діжонської гірчиці,

коріандр  та чорний перець мелені,

сіль, італійські сушені трави.

Приготування:

Приготувати заправку: змішати всі складові до повного розчинення. Залишити на 10-15 хвилин, щоб всі аромати відкрилися.

Почистити корінь селери і моркву. Яблука очистити від шкірки, розрізати на половинки й видалити насіння. Все натерти на тертці для корейської моркви.

У великій мисці змішати всі інгредієнти з заправкою.

Салат при подачі посипати підсушеними й подрібненими волоськими горіхами.

салати без майонезу, салати, піст, пісні страви, низькокалорійні рецепти, Великий піст, постимо смачно, селера, салат з селерою, яблуком, морквою та горіхами, волоські горіхи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую