Гаряча тема:
- Війна
Ідею цього плову підгледіла в Джеймі Олівера, але у нього замість телятини була курка. Начебто все як завжди, проте фініки роблять цю звичну страву абсолютно інакшою. Вийшло неймовірно смачно! Фініки не дали помітну солодкість. Швидше цікавий аромат і карамельну нотку! Від душі рекомендую!
Інгредієнти:
300 г телятини,
2 склянки рису подовгастого (краще пропарений, Супер Басматі, Жасмін, Девзіра),
2 цибулина,
2 морквини,
1-2 ст. л. олії,
4 склянки м’ясного бульйону (можна води),
щедра жменя фініків,
50 г родзинок,
сушений барбарис за смаком,
трохи хмелі-сунелі,
дрібка суміші перців,
лавровий листок,
половинка лимону,
куркума, паприка,
сіль.
Приготування:
Телятину нарізати кубиком середньої форми й обсмажити на сковорідці до золотавої скоринки. Цибулю нарізати кубиком, моркву соломкою чи півмісяцями. Додати овочі до м’яса, посолити, поперчити й смажити все разом до напівготовності.
Перекласти все у казанок, в якому готуватиметься плов (можна у ньому одразу ж і смажити м’ясо з овочами, але мені на сковорідці зручніше). Додати промитий рис, перемішати й ще обсмажити все разом декілька хвилин.
Додати фініки (я додаю з кісточкою, але можна її і вийняти), родзинки та барбарис. Всипати всі спеції, лавровий листок та ароматні трави.
Ретельно все перемішати. Залити теплим бульйоном чи водою, досолити за необхідності, довести до кипіння. Накрити кришкою і зменшити вогонь до мінімуму (я ставлю казанок на розсіювач вогню).
Готувати до м'якості рису і випарювання всієї рідини (40-50 хвилин).
Наприкінці приготування за бажанням скропити плов лимонним соком. Готовому плову дати настоятися хвилин 5-10.
Подавати, прикрасивши фініками, з лавашем.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: