Гаряча тема:
- Війна
Це один із найулюбленіших яблучних пирогів у моїй сім’ї. Можна сказати, сімейний рецепт. Тісто робиться на основі домашнього сиру, а під ним ховаються половинки печених яблучок із корицею. Крім того, він не лише смачний, але й має чудовий зовнішній вигляд. Один розріз чого вартий!
Інгредієнти:
2,5 склянки борошна (кількість залежить від вологості сиру),
250 г вершкового масла (я кладу 200 г),
200 г домашнього сиру,
2/3 склянки цукру,
ванільний цукор,
1 ч. л. розпушувача,
6-7 середніх яблук,
кориця,
волоські горіхи,
жовток для змащування,
цукрова пудра для посипання.
Склянка: 250 г.
Форма: 25 х 25 см
Приготування:
Збити з цукром розм'якшене вершкове масло, додати сир, перемішати. Всипати борошно, просіяне разом із розпушувачем і ванільний цукор, замісити тісто (воно хоч і виходить не дуже еластичним, проте не липне до рук і добре розкачується на столі навіть без борошна). Загорнути тісто в плівку й на півгодини поставити у холодильник.
Яблука помити, почистити від шкірки, видалити серцевинку, розрізати навпіл. У центр кожної половинки яблука покласти горішок.
Тісто розділити на дві частини. Одну з них розкачати і покласти у форму (переносити пласт зручно, накрутивши його на качалку).
Сформувати невисокі бортики.
На основу викласти половинки яблук начинкою донизу.
Посипати корицею та цукром.
Другу частину тіста розкачати й покласти зверху на яблука. Краї защипнути.
Верх змастити збитим жовтком.
Випікати 40-60 хвилин при 180ºС.
Трішки охолодити й вийняти пиріг з форми.
Готовий пиріг нарізати квадратиками й присипати цукровою пудрою.
І розріз:
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг дуже смачний у теплому вигляді з кулькою ванільного морозива! Яблучка стають м'якими, як густе повидло, плюс кориця... І все це в хрусткому сирному тісті! До речі, з начинкою у яблучках можна експериментувати. Це можуть бути фініки без кісточки, курага, чорнослив, шоколад і навіть іриска типу корівки!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: