ye-logo.v1.2

Стоматолога-хабарника Свестуна феміда повернула на роботу (СУДОВІ КОПІЇ)

Суспільство 3970
Фото: ngp-ua.info

Ацеляційний суд Хмельницької області залишив у силі рішення Хмельницького міськрайонного суду у справі головного стоматолога Хмельниччини Романа Свестуна.

 Відповідне рішення виніс головуючий, заступник голови суду з кримінальних справ Віктор Шершун.

Таким чином, рішенням Хмельницького міськрайонного суду залишилося в силі, де дії керівника обласної стоматологічної поліклініки та його пособниці судом перекваліфіковано: їх визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб), та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки та 1 рік 6 місяців відповідно.

На підставі Закону України «Про амністію у 2011 році», засуджених звільнено від покарання.

Нагадаємо, що Романа Свестуна у січні 2011 року затримано на його робочому місці при спробі отримання хабара. Він вимагав та отримав через підлеглого хабар у розмірі 5000 грн у приватного підприємця за отримання довідки на продовження ліцензії з надання медичних послуг. У його службовому кабінеті було додатково вилучено 31 тис. дол. і 14,2 тис. грн., походження яких головний лікар пояснити не зміг.

Прокуратурою області доведено 53 епізоди хабарництва головного стоматолога Хмельниччини.

Роман Свестун є колишнім чоловіком (розвелися після його затримання за хабар) начальниці управління охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Наталії Свестун. Остання перебуває у родинних стосунках з дружиною голови Хмельницької ОДА Василя Ядухи.

Додаємо копії рішення суду першої інстанції, які обласний апеляційний суд залишив без змін.
Інформує "Незалежний громадський портал"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую