ye-logo.v1.2

Хабарника таки відправлять за грати?

Суспільство 3160
Роман Свестун ще може й не повернутися до лікарської практики.
Роман Свестун ще може й не повернутися до лікарської практики.

Прокуратура не погодилася з рішенням апеляційного суду щодо головного стоматолога, який одержав 135 тис. грн. хабарів

Прес-служба прокуратури Хмельницької області повідомляє, що прокуратура Хмельницької області готує касаційну скаргу на ухвалу апеляційного суду області від 13 листопада, якою залишено без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду від 10 вересня поточного року, винесений головному лікарю обласної стоматологічної поліклініки та лікарю-методисту цього комунального закладу охорони здоров’я. Як раніше вже повідомлялося, державне обвинувачення полягало у тому, що головний лікар Роман Свестун вимагав та одержав від медпрацівників і суб’єктів господарювання понад 135 тис. грн. хабарів (всього 53 епізоди) за погодження документів про відповідність стоматологічних кабінетів необхідним вимогам (ч.2 ст.368 КК України). За сприяння в одержанні цих коштів лікар-методист, як пособник, отримала від головлікаря грошову винагороду (ч.5 ст.27, ч.2 ст.368 КК України).

Вироком міськрайонного суду дії керівника обласної стоматологічної поліклініки та його пособниці судом перекваліфіковано: їх визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб), та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки та 1 рік 6 місяців відповідно. На підставі Закону України «Про амністію у 2011 році» засуджених звільнено від покарання.

Ухвалою апеляційного суду області вирок залишено без змін, а апеляційну скаргу прокуратури області – без задоволення.

Проте прокуратура не погодилася з прийнятими рішеннями і готує на них касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, у зв’язку з істотними порушеннями вимог кримінально-процесуального закону, неправильним застосуванням кримінального закону, невідповідністю призначеного покарання тяжкості злочину та особам засуджених.
Тож справа стоматолога-хабарника на цьому не закрилася.


 

Коментарі:

Українець Віталій 21.11.2012 09:41

Договірний процес ! Все в кращіх традиціях Проскурова!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую