ye-logo.v1.2

Введуть податок за обмін валюти?

Економіка 3005
Можновладці придумали ще один спосіб поповнення бюджету за рахунок громадян.
Можновладці придумали ще один спосіб поповнення бюджету за рахунок громадян.. Фото: tsn.ua

Регіонали вже внесли відповідний законопроект, який можуть проголосувати вже сьогодні.

Ситуація на ринку готівкової валюти і розквіт чорного ринку штовхають владу на відчайдушні кроки. Як плвідомив Forbes Україна, робоча група з представників Нацбанку, Кабміну та профільного комітету ВР у терміновому порядку готує законопроект, яким скоро буде введений 15-відсотковий податок на доходи громадян і 1-відсотковий збір до Пенсійного фонду від продажу готівкової іноземної валюти.
Можновладці поспішають - хочуть, аби закон набув чинності вже з 1 грудня, хоча реально платити нові податки населення почне, швидше за все, тільки на початку 2013-го. У владних колах сподіваються, що закон встигне прийняти нинішній склад Верховної Ради вже сьогодні.
Автори проекту допускають перехідний (адаптаційний) період в 1-2 місяці, протягом яких всіохочі зможуть здати валюту в банки без сплати податків.
Відповідно до вже підготовленого проекту документа, від податку будуть звільнені експортери та імпортери - юридичні особи, а також заробітчани, які ввозять валюту на територію України і тут міняють її на гривні.
Проте експерти здебільшого сумніваються, що новий закон буде працювати так, як очікують його автори. На думку деяких учасників ринку, закон не зменшить обсяги спекулятивних угод, а навпаки - зажене готівковий оборот валюти глибше в тінь.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую