ye-logo.v1.2

З Деражнянського району вивезено на утилізацію близько 48 тонн непридатних та заборонених до використання засобів захисту рослин

Суспільство 2182
За три дні з району вивезли близько 48 тонн отрутохімікатів.
За три дні з району вивезли близько 48 тонн отрутохімікатів.. Фото: km.mns.gov.ua

Питання утилізації отрутохімікатів у цьому районі довго лишалося гострим.

Зокрема й тому, що Деражнянський район займав 3 місце в регіоні за об’ємом отрутохімікатів, що зберігались на його теренах. До того ж збіг термін домовленостей між районною державною адміністрацією та товариством «Подільська агрохімічна компанія», на складах якої отрутохімікати зберігалися тривалий час.
Спільними зусиллями Територіального управління, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, органів місцевої влади та ТОВ «СІ БУД СІСТЕМ», яке безпосередньо займається вивезенням отрутохімікатів для подальшої утилізації з території України за кордон, проблему утилізації отрутохімікатів вдалося зняти: з 14 по 16 листопада з території Деражнянського району повністю вивезено на утилізацію понад 46 тонн твердих та близько 2 тонн рідких непридатних та заборонених до використання засобів захисту рослин. Про це повідомляє ТУМНС у Хмельницькій області.


Захист населення та навколишнього природного середовища від дії небезпечних хімічних речовин, а особливо питання забезпечення належного зберігання та утилізації непридатних та заборонених до застосування засобів хімічного захисту рослин, лишається одним із пріоритетних завдань підрозділів Територіального управління.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую