ye-logo.v1.2

Зовсім незнайомі люди збирали кошти на операцію для маленького Сашка

Суспільство 2330
Фото: Дмитро Скрипник

У статті «Мрії збуваються на Різдво» (№ 50 від 13 грудня 2012) ми вже писали про Валентину Ковальчук, яка сама виховує п’ятьох дітей: власних - Олену (13 років), Дениса (10 років), Ярослава (15 років), та онуків Максимка (2 роки) та Сашка (рік).

 За свої сорок років жінка пережила стільки, що вистачило б на кілька життів: дике вбивство батька, що сталося на її, десятирічної, очах; пиятика та гульки чоловіка, котрий, якось, аби маленький Денис, якому щойно виповнився рік, не заважав розважатися з черговою коханкою, взявся топити його в ночвах; голод, холод, які ділила разом із трьома маленькими дітьми, живучи у гаражі, де змушена була ховатися від чоловіка; зникнення 20-річної доньки; онук, якого люди знайшли на вулиці…
Зараз жінка сама виживає разом із п’ятьома дітьми. Однак недавно у благодійному фонді «Карітас», який допомагає родині, в маленького Сашка виявили проблему з очком. Уже в лікарні сказали, що в дитини запущена катаракта й поранення кришталика. Терміново потрібні були гроші, яких у жінки, котра торгує на ринку, отримує допомогу як малозабезпечена та аліменти від держави, не було. Оскільки після плати за житло, яке знімає, та комунальні послуги на руках у неї залишається біля 500 гривень. І це на неї та п’ятьох дітей. Аліментів з чоловіка, який доглядає за братом-інвалідом 1 групи, вона не відсуджувала.
Люди допомагали, хто чим міг
Але, як кажуть, світ не без добрих людей. І Валентина дякує всім, хто допоміг її внуку (до речі, люди й зараз телефонують і пропонують допомогу).
«Карітас» (який ще й провів акцію, розмістивши біля кіосків «Фруктовий рай» скриньки), отці Іван і Ярослав греко-католицької церкви, що на Зарічанській, та її прихожани зібрали 2 400 гривень. Один із прихожан, Олександр, приніс Валентині додому тисячу гривень. Зовсім незнайомі люди з ринків «Сардонікс», «Норма», «Автотехкультсервіс» (сектор №1), «Золота алея», зібрали 2500 гривень. Один із продавців ринку, який вперше в житті побачив Валентину, дав їй 200 гривень. Люди приходили до Валентини додому, приносили гроші, продукти, одяг, багато хто перераховував кошти на рахунок. Не вистачало трьох тисяч гривень, їх надав Валентин Мартинюк, власник фірми «Валімарк».
І перед самим Новим роком Сашка прооперували в ОХМАТДИТі. Коштами на придбання доволі дорогих ліків, які ще довго знадобляться малюку, пообіцяв допомогти начальник міського управління охорони здоров’я Михайло Василишин. Вагому допомогу, як завжди, надав начальник управління праці та соціального захисту населення міста Хмельницького Слов’ян Воронецький.
На жаль, з 10 січня Валентина - безробітна, оскільки хазяїн звільнив її через часті відлучення жінки, пов’язані з хворобою Сашка. Тож надія знову на добрих людей. І Валентина буде вдячна, якщо хтось запропонує їй роботу або здасть хату з договором про найм житла.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую