ye-logo.v1.2

Лицарі грали в сніжки та їли перепелів (ФОТО)

Культура 3369
Фото: Дмитро Скрипник

Хмельницький військово-історичний клуб "Воїн" влаштував невеличкий фестиваль "для своїх". І хоч у ньому взяло участь лише кілька десятків реконструкторів із Києва, Дніпропетровська, Хмельницького та Москви, повеселилися вони на славу.

 Під час фестивалю “Зимова вежа-2013”, котрий відбувся у Меджибожі вчетверте, лицарі і прекрасні дами розважалися, як тільки могли.
“Ми тут граємо в сніжки, катаємося на гірці, спілкуємося біля вогнища, варимо юшку та каші у великих казанах, - розповідає член клубу “Воїн” Оксана Романюк. - Знайомство і спілкування з людьми, котрі мають таке ж хобі, як у тебе, дає хорошу розрядку. Цей дводенний відпочинок дасть позитивний заряд на весь рік”.
Дмитро Телятьєв, який займається історичною реконструкцією 15 років, приїхав із Москви. “Я познайомився із збірною України на змаганнях у Росії, тепер дружимо. Відпочиваємо тут прекрасно”, - каже Дмитро.
Не стояв осторонь історичних розваг і директор Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Олег Погорілець. Під час фестивалю він, одягнений у костюм заможного городянина ХV століття із швейцарського кантону Урі, виконував роль коменданта фортеці, в обов’язки якого входить розміщення лицарів у замку та створення для них комфортних умов.
“Як член клубу “Воїн”, я реконструюю Швейцарію, кантон Урі. Дуже добре, коли ти не вирізняєшся краваткою та костюмом, навіть учасники ставляться до тебе по-іншому”, - розповідає пан Олег.
Вдень учасники фестивалю брали участь у квесті: шукали конверти з підказками та знайомилися з історичними пам’ятками Меджибожа в ігровій формі. Ввечері на них чекав грандіозний бенкет, наближений до історичного: багато м’ясних страв, в тому числі такі екзотичні зараз і звичні у Середньовіччі перепели.
На думку Олега Погорільця, історичні фестивалі дуже важливі. По-перше, вони популяризують історію, по-друге, привертають увагу до замку. “До того ж, цим невеличким святом ми одні з перших відкриваємо новий сезон реконструкторських фестивалів не лише України, а й зарубіжжя”, - каже він.
До речі, 26-27 січня у Меджибожі відбудеться реконструкція подій громадянської війни 1920 року за участю більшовиків та армії УНР.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую