ye-logo.v1.2

Надія Гайдучик: “Експериментуючи з травами, я подолала онкозахворювання та важкі травми хребта”

Здоров'я 11652
Фото: Дмитро Скрипник

58-річна травниця з Полонного знайшла рецепти трав, записані її предками, і сама себе вилікувала від раку. Відтоді минуло вісімнадцять років.

 Проте рік тому страшна трагедія знову постукала в двері: Надія Гайдучик, рятуючи лелеку, який потрапив у комин, впала з даху будинку й отримала важкі ушкодження хребта. Жінка була прикута до ліжка, а лікарі прогнозували, що вона буде “немов овоч”. Не бажаючи витрачати шалені гроші на сумнівну операцію, Надія Василівна вдруге взялася за порятунок здоров'я, і вдруге поставила себе на ноги. Нині травниця на пенсії й абсолютно здорова. Нагороджена медаллю «Мати-героїня», має шестеро дітей та дванадцятеро онуків! Усю свою велику родину вона лікує народними методами й травами. Онуки, як абетку знають, яка травичка від якої напасті й разом із бабусею ходять до лісу її збирати.

- Надіє Василівно, розкажіть, звідки у вас такі глибокі знання про цілющу силу трав?
- Мою бабуню Катерину на Полонщині вважали цілителькою від Бога. Вона зналася на травах та неабияк справлялася із хворобами хребта та суглобів. Я ж зацікавилася її рецептами лише тоді, коли довелося самій шукати порятунку від страшної недуги. Коли одній із моїх донечок виповнився місяць, у мене діагностували саркому. Лікарі казали, що жити залишилося не більше півроку. Мені було страшно залишити дітей сиротами й оскільки офіційна медицина допомогти не могла, я звернулася до народної. Найперше - знайшла книжки і записи моєї бабуні й почала шукати у них порятунку. Проте конкретного рецепта, як допомогти в моєму випадку, не було. І я почала експериментувати, поєднувати різні варіанти й випробовувати їх на собі. За моїм рецептом потрібно було взяти 100 трав, які цвітуть бордовим кольором. Мені вдалося знайти лише сорок дев'ять. І диво таки сталося: я відчула себе краще. Через два роки поїхала в онкодиспансер. Там дуже дивувалися, бо не сподівалися побачити мене живою. А коли пройшла обстеження, виявилося, що ніякої онкології немає.

- Багато людей починають замислюватися про здоров'я, коли його фактично втрачено. Як ви вважаєте, яких хвороб можна уникнути за допомогою народної медицини, і як це краще зробити?
- Дуже багато людських хвороб є наслідком зайвої ваги, а позбутися її досить просто. Звечора потрібно покласти у склянку води якусь срібну прикрасу, а зранку цю воду випити натщесерце. Робити так потрібно щодня. “Срібна вода” успішно спалює кілокалорії та відновлює імунну систему людини, а жири не накопичуються. Цей метод я випробувала на собі: за півроку мені вдалося скинути до 30 кг! При цьому я ні в чому себе не обмежувала. Ще однією розповсюдженою напастю є захворювання серця, проте його також можна попередити та успішно лікувати без лікарів. Потрібно взяти по 200 г соку калинин, меду та домашнього масла, довести все до кипіння. Приймати по 1 ст. л. тричі на день за півгодини до прийому їжі. Також добре взяти собі за правило зранку натщесерце випивати курячий білок. Це вбереже від хвороб ваші легені, кісткову систем та систему травлення.

- Що найбільше цінується в рослині: корінь, листя, квітка або плоди?
- Кожна частина рослини цінна по-своєму. До прикладу, щоб прискорити зрощування кісток при переломах, потрібно взяти листя річкової лілії, змастити його верхню частину горілкою і прикласти до перелому. Знизу листка, де його поверхня має желеподібну консистенцію, покласти целофан, тканину та перебинтувати. Тримати доти, поки листок не засохне. Повернути зір допоможуть плоди червоної горобини. Потрібно взяти 15 ягід, пожувати й висмоктати сік. Через два тижні ви вже відчуєте покращення, через місяць курс повторити. Одні збори готуються лише з квітів, інші — з пагонів... Головне, правильно збирати лікарську сировину, сушити і зберігати. Найкраща пора для збору - до сходу сонця (до того, як впаде роса). І тримайтеся якнайдалі від доріг! Найоптимальніше робити це в лісі. Сушити ж трави слід не на відкритому сонці, а під навісом, краще на горищі.

- Рослини в сирому вигляді також мають цілющу лікувальну силу?
- Звісно. До прикладу, для профілактики онкозахворювань людині достатньо з'їдати дві сирі картоплини на тиждень. Так роблять і мої діти, і онуки. Взагалі, всі продукти краще споживати напівзвареними, ніж добре просмаженими та копченими. Селера, кінза, базилік, кріп і петрушка - це не лише цілющі рослини, але й хороші приправи для кулінарних страв. Їх можна і потрібно вживати в сирому вигляді. Додавайте в овочеві салати і такі свіжі трави як дягель, спориш і календула.

- Які, на ваш погляд, найунікальніші рослини ростуть у нашому регіоні та які з них повинні бути у нас завжди під рукою?
- У мене багато улюблених трав, проте найбільше я використовую живокіст. А ось у кожній аптечці повинні бути ромашка та календула - це універсальні рослини. Спориш і кропива “жижівка” (з дрібними листочками) взагалі вважаються засобами від 100 хвороб.

- Чи є такі лікарські рослини, які зберігають молодість, продовжують життя?
- Ні для кого не секрет, що стреси та негативні емоції вкорочують людині віку. Щоб їх позбутися, я рекомендую знайти дерево з дуплом. Якщо п'ятнадцять хвилин покричати у нього, увесь негатив піде у землю, а повернеться позитивом. І не потрібно ніяких антидепресантів! Я ніколи не зверталася до косметолога і не користувалася дорогими кремами, а зморщок у мене майже немає. Косметичні засоби можна зробити самостійно в домашніх умовах. Ось найпростіший спосіб освіжити шкіру обличчя: взяти 1 ст. л. рисового борошна, 1 ст. л. сметани і трішки соку лимона. Все розмішати і накласти на обличчя на 15 хвилин. Крім того, зранку потрібно вмиватися лише холодною водою.

- Абсолютно всі пігулки можна замінити “народною терапією”? Чи є в природі альтернатива, до прикладу, знеболювальним препаратам?
- Зняти будь-який біль, не приймаючи пігулок, допоможе квасолиння: на 1 л окропу 50-60 г сировини. Запарити та пити як чай (рідина має бути жовтуватого кольору). *Зубний біль вщухне після полоскання: на півсклянки окропу четверта частина корінчика гарбуза, заварити й полоскати рот. *Для натирання спини та суглобів найкраще використовувати настоянки з невеликою кількістю отруйних рослин: болиголов, черемха, дубова кора, жовта змія, живокіст та калган. До речі, останній дуже добре пити при хворобах шлунка та підшлункової залози: 50 г калгану на 1 л горілки. Настоювати два тижні в темному місці, процідити й пити по 1 ч. л. зранку натщесерце. *Якщо ж у людини виразка, то 1 ч. л. “калганівки” потрібно заїдати 1 ч. л. вершкового масла. *Для хворих суглобів можна приготувати мазь: звичайне дитяче мило натерти на тертці. 1 ст. л. мильної суміші розтопити на сковорідці, проте не дати їй закипіти. Додати 2 ст. л. свіжого молока та 1 ст. л. вершкового масла, розмішати. Коли суміш розтане - зняти з вогню й влити 15 крапель йоду. *Материнка зупинить кровотечу — на 15-20 г гілочок 1 л води. *За допомогою народних методів можна лікувати навіть екзему та псоріаз. Для цього достатньо намастити уражені ділянки старим жовтим салом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую