ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому проводжали зиму (ФОТО)

Культура 2537
Фото: khmelnytsky.com

В парку культури та відпочинку ім. М.Чекмана на традиційних зимових масових гуляннях було людно.

Хмельничани та гості міста у вихідний день прийшли провести зиму та зустріти весну. Для цікавого та веселого дозвілля управлінням культури Хмельницької міської ради було організовано свято "Іде весна пора цвітіння... Усе навколо ожива!".
Як інформує Хмельницька міська рада, від імені міського голови Сергія Мельника учасників святкування вітав його заступник Григорій Давиденко, який зауважив, що люди споконвіку сприймали весну як початок нового життя. Також Григорій Михайлович побажав гарного святкування, міцного здоров’я, родинного затишку та матеріальних статків.
Організаційний комітет підготував для хмельничан та гостей міста насичену різноманітними заходами програму.
Святковому відкриттю передували спортивні ігри та змагання, концерти колективів духового оркестру Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, 19-ої ракетної бригади та муніципального естрадно-духовий оркестру. Для маленьких хмельничан було споруджено снігові скульптури, організовано різноманітні конкурси та розваги.
Під час урочистого відкриття організатори дали старт Першому відкритому міському фестивалю шашлику "Смакота на шампурі – 2013". Десятьом учасникам, представникам кращих закладів громадського харчування в Хмельницькому, вручили спеціальні фартухи, які відрізняли їх від інших бажаючих пригостити гостей свята шашликом. Також з 13.00 до 17.00 було визначено спеціальну ціну – вартість 100 грамів шашличної продукції становила 16 грн. Протягом цього часу хмельничани коштували та голосували за найсмачніший шашлик також його обирало компетентне журі. В результаті у чотирьох номінаціях із 13-ти найбільшу кількість балів здобуло кафе приватного підприємства "Таврія Плюс".
Святковий настрій хмельничанам створював театр пісні "Пісенне мереживо" із Кам’янця-Подільського. Гості із міста над Смотричем подарували незабутню, яскраву атмосферу, виконуючи народні пісні в традиційній та сучасній манері.
У традиційному обрядовому дійстві взяли участь творчі колективи Хмельницького. Артисти залучали хмельничан до хороводів, частували печивом-сонечками. Не обійшлося із без традиційного спалення опудала зими, чим було остаточно затверджено перемогу весни.
На святі всі охочі мали можливість взяти участь у конкурсах, розвагах, іграх з дітьми та молоддю. Випробувати свої сили у спортивних змаганнях.
Працювали торговельні ряди із різноманітною продукцією, де можна було придбати все, чого душа забажає – від смачних шашликів до різноманітних солодощів і дитячих іграшок. Всі охочі мали можливість скуштувати традиційної солдатської каші та гарячого чаю.
Завершилося яскраве дійство лазерним шоу та святковою дискотекою. Із впевненістю можна сказати, що свято вдалося на славу і кожен хто завітав у неділю до парку культури і відпочинку ім. М.Чекмана знайшов собі розвагу до душі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую