ye-logo.v1.2

Кам`янець-Подільські держслужбовці привласнили 562 тисячі, призначені для ремонту доріг

Економіка 2897
Фото: mia.km.ua

Кошти привласнили службові особи одного з комунальних підприємств Кам`янця-Подільського.

Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю з`ясували, що посадовці підприємства, попередньо змовившись з представниками товариства з обмеженою відповідальністю з Полтавської області, безпідставно проводили видатки бюджетних коштів на фактично не здійснені поставки товару. Про це інформує УМВС України в Хмельницькій області.
Комунальне підприємство відповідно до закону України «Про здійснення державних закупівель» за результатами проведення процедури відкритих тендерних торгів уклало договір зі згаданим товариством з Полтавщини на поставку бітуму для подальшого його використання для виготовлення асфальту, за допомогою якого мали відремонтувати дорожнє покриття. На виконання умов договору товариство здійснило шість поставок бітуму на загальну суму 1 мільйон 190 тисяч гривень. Усі поставки комунальники оплатили, про що свідчать відповідні бухгалтерські документи.

Проведені зустрічні звірки дозволили працівникам міліції встановити, що в реальному житті у діяльності комунального підприємства все було не так гладко, як на папері. З`ясувалося, що із шести запланованих поставок відвантаження бітуму проводилося в дійсності лише тричі, а інші три поставки взагалі нічим не підтверджуються та не проводились. Таким чином, операції з постачання бітуму на суму 562 тисячі 388 гривень носять ознаки безтоварних та свідчать про безпідставне проведення видатків державних коштів, в зв’язку з чим державним інтересам задано шкоди в особливо великих розмірах.

За фактом привласнення бюджетних коштів службовими особами комунального підприємства відкрито кримінальне провадження за ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую