ye-logo.v1.2

Ціна деяких імпортних товарів може зрости через маркування

Суспільство 4672
Фото: promelectronser.ucoz.ru

Нові закони диктують нові правила. Відтепер частина продукції іноземного походження повинна мати національний знак відповідності.

 “Наразі перелік товарів, котрі підлягають обов’язковій сертифікації в Україні, суттєво змінився. Приблизно половина товарів, — наприклад, складна побутова техніка — вилучені із цього списку і підпадають під певні технічні регламенти. Про відповідність регламентам свідчить національний знак відповідності, котрий має стояти на продукції”, - пояснив представник ДП “Хмельницькстандартметрологія” Андрій Лобанов.
Чи продають хмельницькі підприємці товари з належними знаками відповідності, буде контролювати держінспекція у справах захисту прав споживачів. Мінімальний штраф за відсутність національного знаку відповідності становитиме 2550 грн., максимальний — 4250 грн.
“Незважаючи на те, що обов’язкова сертифікація груп технічно складних побутових виробів законодавчо відмінена, проблем у сфері торгівлі не поменшало. І головне, що навіть найзаконослухняніші підприємці не в змозі розібратися з усіма вимогами нової системи технічного регулювання, - наголосила голова правління Товариства споживачів Хмельницької області Ірина Назаревич. - Що стосується інтересів споживачів, то підвищення ціни товару через те, що він має в обов’язковому порядку направлятися у Київ для маркування національним знаком відповідності, не може не турбувати споживачів”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую