ye-logo.v1.2

На Хмельниччині модне шахрайство через Інтернет

Суспільство 3607
Фото: mia.km.ua

Працівники Кам‘янець-Подільського міськвідділу міліції занепокоєні тим, що лише за тиждень від специфічного виду шахрайства постраждало троє кам’янчан.

Ми живемо в час блискавичного технічного прогресу. Готівка поступається електронним грошам, ринок та супермаркети — послугам Інтернету. Все більше людей надають перевагу товарам та послугам, які можна придбати через всесвітню мережу. А разом з тим зростає кількість бажаючих нажитись на довірі громадян.

— Одним із «найпопулярніших» видів шахрайств у «павутинні» є купівля-продаж товарів, — розказує перший заступник начальника міліції Олександр Кулько. — Так, шахраї ошукали двох жителів міста, котрі хотіли придбати фотоапарат та мобільний телефон. Покупці, нічого не підозрюючи, перерахували кошти на рахунок фальшивих продавців. За декілька днів перераховане зникло. Про це інформує УМВС України в Хмельницькій області.

Невідомий чоловік зателефонував на мобільний потерпілого, представився працівником банку та повідомив, що з його рахунку хтось намагається зняти кошти. Спантеличений такою звісткою, чоловік назвав пін-код нібито для блокування операції, навіть не підозрюючи, що сам повідав секретні цифри незнайомцю.

Правоохоронці вкотре застерігають жителів Хмельниччини бути обачними. А справжні банківські працівники запевняють, що ніколи не вирішують подібних питань по телефону, тим паче, не цікавляться пін-кодом! Обмін конфіденційними відомостями (прізвище, номер рахунку тощо) можливий лише при особистому зверненні клієнта до банківської установи. А щодо купівлі-продажу товарів через Інтернет — намагайтесь користуватися перевіреними інтернет-магазинами чи сайтами, адже для оплати покупок через мережу в українських банках пропонуються спеціальні картки, призначені виключно для таких операцій. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую