ye-logo.v1.2

Як там на дорогах Хмельниччини?

Економіка 6595
udaikhm.gov.ua
Фото: udaikhm.gov.ua

Стан дорожнього покриття Хмельниччини потребує суттєвого покращення.

 Зима в цьому році виявилась досить щедрою на опади. Складні погодні умови, в зимовий період призвели до значного погіршення стану автодоріг області. У першу чергу це стосується вулиць обласних центрів та автомобільних доріг державного значення. Працівниками Державтоінспекції Хмельниччини з залученням представників дорожньо-комунальних організацій провели позачергове обстеження вулично-дорожньої мережі області. В ході обстеження визначено ділянки доріг і вулиць, на яких ямковість загрожує безпеці руху, а також ряд суттєвих недоліків в обладнанні і утриманні вулично-шляхової мережі, які негативно впливають на забезпечення безпеки дорожнього руху. На сьогоднішній день залишається відкритим питання щодо проведення капітального ремонту доріг на ділянках, де покриття проїзної частини не відповідає вимогам безпечного руху транспортних засобів, вкрито ямами та вибоїнами. Найбільш пошкоджене дорожнє покриття, а і відповідно ускладнений дорожній рух, на автодорогах М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка ; Н-03 Житомир – Чернівці; Р-05 Городище – Рівне – Старокостянтинів; Р-32 Кременець – Біла Церква – Ржищів ; Р-24 Татарів – Косів – Коломия – Борщів – Кам’янець-Подільський; в межах обслуговування автомобільної дороги Р-26 Острог – Кременець – Почаїв – Радивилів; Р-48 Кам’янець – Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я.

Майже повністю зруйнована дорога Р-50 Ярмолинці – Сатанів. На окремих ділянках взагалі відсутнє асфальтобетонне покриття і транспортні засоби рухаються хаотично, на свій розсуд об’їжджаючи найбільш глибокі вибоїни. В зазначених місцях покриття дороги майже повністю зруйноване, а аварійне латання ям бажаних результатів не дає. Гранітний щебінь, яким засипають ями, вибивається колесами автомобілів на протязі 1-2 діб, а самі ями і вибоїни збільшуються щоденно. Роботи по відновленню проектних показників проїзної частини (рівність, шорсткість, поперечні нахили смуг руху) майже не проводяться, а якщо проводяться, то з грубими порушеннями існуючої технології робіт. Особливе занепокоєння викликає стан покриття єдиної в області магістральної автомобільної дороги Е-50 М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка. Ця дорога повністю зруйнувалась, рух по ній став надто складним і небезпечним. Водії об’їзджаючи ями роз’їзджують і руйнують узбіччя. Ще об’їзджаючи ями, транспортні засоби виїжджають на зустрічну смугу руху, при цьому не рідко наражаючи на небезпеку здоров’я та життя учасників дорожнього руху.

Під час їзди по цьому Європейському коридору транспортні засоби псуються, виходять з ладу, щоденно на ямах розбиваються трансмісії та колеса. Все це в свою чергу породжує справедливі нарікання і обурення з боку водіїв та пасажирів. Їзда на ділянці дороги з км 252 по 276 (Об’їзна Хмельницького) нагадує їзду по танкодрому. На зазначеній ділянці дороги спостерігається найбільша в області інтенсивність руху транспортних потоків і сягає 12085 автомобілів на добу. Лише на протязі 2010 – 2012 років на цій ділянці дороги зафіксовано 51 дорожньо-транспортну пригоду, при цьому 4 людини загинуло і 16 отримали травми. Вже в поточному році тут скоєно 3 автоаварії, в результаті яких транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень. На протязі останніх 20 – 23 років на цій ділянці дороги роботи по капітальному ремонту та реконструкції не проводились. Дорожнє покриття на цій ділянці дороги повністю зношене і зруйноване. Про необхідність вжиття невідкладних заходів щодо зміцнення конструкції дорожнього одягу на зазначеній дорозі державного значення Державтоінспекція повідомляла Службу автомобільних доріг у Хмельницькій області ще 2007 – 2012 роках, проте відповідні роботи окрім аварійного латання ям проведені не були, пов’язуючи з недостатнім фінансуванням дорожньої галузі. Станом на 19 лютого поточного року працівниками Державтоінспекці, власникам вулично-дорожньої мережі видано майже 87 приписів на ліквідацію недоліків в стані утримання проїзної частини (ямковість, колійність, просадки тощо), складено 58 адмін протоколів та направлено 29 інформацій. Їм також висунуті вимоги щодо обов’язкового встановлення попереджувальних дорожніх знаків "Нерівна дорога" та "Вибоїна" разом з заборонними дорожніми знаками "Обмеження максимальної швидкості 40 км/год" для своєчасного інформування учасників дорожнього руху про незадовільний стан доріг проїзної частини. На даний час по області для забезпечення безпеки руху транспорту та пішоходів, до ділянок доріг, де проводиться ремонт наближені пости ДАІ. Дорожнім організація надається допомога у регулюванні дорожнього руху, відведенні транспорту тощо. На сьогодні дорожньо-комунальні служби по можливості вже проводять аварійний ямковий ремонт доріг та вулиць області. Державтоінспекція області звертається до учасників дорожнього руху, в зв’язку з складним станом доріг, будьте уважні та обережні. Дотримуйтесь безпечної швидкості на автошляхах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую